De Business

Punem punctul pe știi

2022 va fi anul în care tot mai mulți oameni vor intra în metavers

joi, 13 ianuarie 2022, 11:48
2 MIN
 2022 va fi anul în care tot mai mulți oameni vor intra în metavers

Simon Peters, analist în domeniul criptoactivelor al platformei de investiții eToro, a vorbit, într-un interviu acordat în exclusivitate Newsweek România, despre evoluția criptomonedelor, despre ratele de câștig la investițiile în astfel de active, dar și despre ce trebuie să facă un investitor pentru a-și diminua riscurile.

"În acest moment, Bitcoin pare să fie din ce în ce mai mult influențat de știrile macroeconomice. Atitudinea dură manifestată recent de Rezerva Federală reduce apetitul investitorilor pentru "activele de risc", iar acest lucru se reflectă în prețul Bitcoin – în prezent, în scădere cu 10% pentru anul în curs (la momentul redactării acestui articol).

Cu toate acestea, dacă investitorii încep să se bazeze pe ideea că bitcoin este o protecție împotriva inflației – și având în vedere că în prezent ne aflăm într-o perioadă de inflație ridicată – atunci este posibil să vedem infuzii în bitcoin dinspre alte piețe.

În plus, dacă vor fi știri pozitive în jurul bitcoin, atunci acestea ar putea atrage cumpărători/speculatori și ar putea duce la creșterea prețului.

Când vine vorba de preț, este unul dintre acele cazuri în care trebuie să așteptăm să vedem ce se întâmplă.

Din punctul de vedere al industriei, în 2022, mai ales în contextul în care tot mai mulți oameni lucrează acum de acasă din cauza covid, unul dintre domeniile în care cred că vom vedea utilizare, adoptare, dezvoltare și creștere este în domeniul metaversului – permițând oamenilor să se conecteze digital într-un mod mai ușor – și, ca atare, token-urile legate de aplicațiile metaversului ar putea avea performanțe de top", spune Simon Peters.

Aflați amănunte de pe newsweek.ro.

Comentarii