27 de clase cu orele în online din cauza Covid

miercuri, 24 martie 2021, 02:50
2 MIN
 27 de clase cu orele în online din cauza Covid

Direcţia de Sănătate Publică a raportat ieri 12 noi cazuri de îmbolnăvire cu Covid-19 în rândul elevilor şi 8 noi cazuri în rândul cadrelor didactice din judeţ. Totodată, ieri au ieşit din perioada de carantinare 10 elevi şi 6 cadre didactice, la nivelul judeţului aflându-se încă în izolare 90 de elevi confirmaţi pozitiv şi 72 de cadre didactice. 

Tot ieri a fost confirmat şi un angajat din rândul personalului nedidactic din şcoli, 6 persoane din această categorie de angajaţi ieşind din perioada de carantinare. Totodată, un angajat din rândul personalului didactic auxiliar a ieşit, de asemenea, din perioada de carantină. În acest moment, la nivelul judeţului se află în izolare 7 persoane din rândul personalului didactic auxiliar şi 12 angajaţi din rândul personalului nedidactic.

În ceea ce priveşte numărul de clase care au cursurile „faţă în faţă” suspendate, la nivelul judeţului sunt doar trei clase din învăţământul gimnazial, liceal, profesional sau postliceal care şi-au suspendat activitatea „faţă în faţă” din cauza identificării unor cazuri de Covid-19. Totuşi, în cursul zilei de ieri, patru noi clase sau grupe din învăţământul preşcolar sau primar şi-au suspendat cursurile „faţă în faţă” din cauza descoperirii unor cazuri de îmbolnăvire, la acest moment fiind 27 de astfel de clase la nivelul judeţului.

Cele patru noi clase care şi-au suspendat activitatea „faţă în faţă” sunt de la Şcoala „Ion Ghica” Iaşi şi Şcoala „Titu Maiorescu” Iaşi, câte o clasă, iar la Şcoala „Prof. Mihai Dumitriu” Valea Lupului a fost suspendată activitatea pentru două clase. Ieri au ieşit din perioada de suspendare a activităţii „faţă în faţă” un număr de şapte clase.

Comentarii