450 de elevi vor participa timp de o lună într-un proiect antreprenorial

joi, 09 mai 2019, 01:49
2 MIN
 450 de elevi vor participa timp de o lună într-un proiect antreprenorial

Peste 450 de elevi din clasele IX-XI vor beneficia de sprijinul a 16 companii din diferite arii de activitate, precum IT, servicii educaţionale, juridice, medicale, jurnalism, marketing sau consultanţă, firmele urmând ca, în perioada 9 mai – 16 iunie, să devină „părinţi comunitari“ ai acestor elevi.

Deschiderea proiectului antreprenorial „Construim oraşul în curtea şcolii“, aflat la cea de-a VI-a ediţie, va avea loc azi, de la ora 13.00, în sala de festivităţi a Liceului Teoretic „Vasile Alecsandri“ Iaşi.

Proiectul este organizat în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi, Centrul de Resurse şi Asistenţă Educaţională Iaşi şi Fundaţia „Alături de Voi“ România.

„Ideea de la care a plecat acest proiect de orientare-învăţare a fost de a crea un context pentru interacţiune între comunitatea de afaceri şi cea şcolară, un spaţiu în care să se activeze conduita antreprenorială a elevilor noştri şi care să încurajeze dezvoltarea unor competenţe esenţiale ce vor facilita adaptarea la schimbările economice şi societale şi, implicit, inserţia lor pe piaţa muncii. Ne bucurăm că la fiecare ediţie ni se alătură noi reprezentanţi ai sectorului de business şi că, în acest fel, ne putem duce mai departe misiunea pe care ne-am asumat-o în urmă cu şase ani şi anume de a sprijini procesul de tranziţie de la şcoală la viaţa activă a elevilor noştri“, a declarat profesorul Gheorghiţă Nistor, director al Liceului Teoretic „Vasile Alecsandri“ Iaşi.

Proiectul are drept scop ca, în fiecare an, să reunească, într-un parteneriat, companii şi structuri organizaţionale cu ajutorul căruia elevii să perceapă antreprenoriatul ca soluţie practică şi viabilă de carieră.

Până pe 6 iunie, cei 450 de elevi vor participa la activităţi de educaţie non-formală prin intermediul cărora se doreşte împărtăşirea de competenţe necesare în carieră. Fiecare clasă va beneficia de sprijinul a cel puţin o companie.

La evenimentul de astăzi vor participa Bogdan Călinescu, Directorul Institutului de Cercetări Economice şi Fiscale Paris şi fondatorul Asociaţiei Antreprenor Junior, profesorul universitar doctor Gabriel Mursa, Directorul Institutului Friedrich von Hayek România şi profesorul universitar doctor Bogdan Glăvan, antreprenor.

Comentarii