48 de pachete de Ashima l-au trimis pentru trei ani după gratii

miercuri, 16 iunie 2021, 01:53
2 MIN
 48 de pachete de Ashima l-au trimis pentru trei ani după gratii

Un fumător îşi va plăti viciul cu peste 3 ani de libertate. Şi-a cumpărat ţigări de contrabandă pentru o perioadă mai lungă, dar ghinionul său a fost că locuia pe lunca Prutului. A fost oprit la doi paşi de primăria comunei de destinaţie.

Flavius Nicolae Signea a fost trimis în judecată pentru infracţiuni la regimul vamal. Conform rechizitoriului întocmit de Parchetul de pe lângă Judecătorie, acesta a preluat din piaţa Nicolina o sacoşă de supermarket conţinând 48 de pachete de ţigări Ashima. A plecat spre satul Zaboloteni din Trifeşti în maşina condusă de un prieten, punând nonşalant ţigările pe bancheta din spate a maşinii. În dreptul şcolii gimnaziale "Iacob Negruzzi" din centrul comunei însă, automobilul a fost oprit de o patrulă a Poliţiei de Frontieră Bivolari. Ţigările au fost descoperite imediat.

În faţa anchetatorilor, Signea a declarat că achiziţionase ţigările pentru consumul propriu, la preţul de 10 lei pachetul. Conform definiţiei legale însă, contrabanda reprezintă "colectarea, producerea, transportul, predarea, desfacerea şi vânzarea" bunurilor aflate sub regim vamal, dar şi simpla deţinere a acestora.

Cantitatea relativ mică de ţigări şi prejudiciul de doar 572 de lei adus bugetului de stat ar fi putut să-i atragă lui Signea o condamnare cu suspendare. Acesta mai avea însă o condamnare la activ, fiind eliberat condiţionat din executarea unei pedepse de 5 ani de închisoare. Recidiva anulează şansele condamnării cu suspendare, aşa că Signea a fost condamnat la 2 ani de închisoare cu executarea în regim de detenţie pentru contrabandă, la care s-au adăugat cele 389 de zile rămase neexecutate din condamnarea anterioară. Contestaţia depusă de Signea împotriva sentinţei Judecătoriei a intrat pe rolul Curţii de Apel, ieri desfăşurându-se primul termen. 

Comentarii