500 de paturi cu saltele și așternuturi vor mai ajunge la Iași pentru refugiați

duminică, 06 martie 2022, 20:40
1 MIN
 500 de paturi cu saltele și așternuturi vor mai ajunge la Iași pentru refugiați

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat astăzi și o solicitare a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Iași.

Astfel, CNSU a propus Guvernului aprobarea scoaterii de la rezervele de stat a 18 construcții ușoare din elemente modulate și a unor bunuri materiale și mijloace de cazarmament necesare sprijinirii cetățenilor străini și apatrizi care sosesc din Ucraina pe teritoriul municipiului București și a județelor Galați, Iași, Neamț, Suceava, Vaslui.

Pentru județul Iași se propune repartizarea a 500 de paturi, 500 de saltele, 500 de pături, 1.000 cearșafuri, 500 perne, 1.000 fețe de pernă, 500 saci de dormit.

”Am transmis solicitarea CJSU în urmă cu câteva zile. Avem săli de sport, dar și alte imobile care pot fi folosite de refugiați, în situația în care va fi nevoie. Vrem să fim pregătiți pentru orice. Deja am început să amenajăm o sală de sport de la Holboca pentru primirea celor care au nevoie de cazare”, a declarat pe Facebook Bogdan Cojocaru, prefectul județului Iași.

Comentarii