60 de oi omorâte într-o singură noapte, în Suceava. Şacalii, principalii suspecţi

miercuri, 11 ianuarie 2023, 13:40
1 MIN
 60 de oi omorâte într-o singură noapte, în Suceava. Şacalii, principalii suspecţi

Un crescător de oi din satul Sf. Ilie, comuna Șcheia, județul Suceava a rămas într-o singură noapte fără 60 de oi, anunță Monitorul de Suceava.

Un atac nocturn produs la stâna la care omul are 240 de oi s-a soldat cu moartea celor 60 de oi, iar alte zece au răni și urmează ca medicul veterinar să stabilească dacă mai pot fi salvate.

Dacă păgubitul crede că atacul a fost dat de o haită de câini sălbăticiți, medicul veterinar de la Circumscripția Șcheia, Cristian Teodoreanu, bănuiește, după virulență, că este vorba de animale sălbatice.

”Pot să fie animale sălbatice, pot să fie și șacali, în Ucraina sunt foarte mulți și au ajuns și pe la noi. Am mai avut în anii trecuți șacali care au dat atacuri, dar nu și anul acesta. După părerea mea, câinii nu prea puteau face așa ceva, mai degrabă să fi fost niște animale sălbatice, puțin probabil câini. Oile s-au sufocat, s-au înădușit una pe alta, s-au călcat una pe alta. Cele mai multe au murit de spaimă, de frică… nu toate sunt mușcate”, a declarat medicul Cristian Teodoreanu.

 

Comentarii