A cerut majorarea pensiei alimentare pentru că a crescut nivelul de trai în România

miercuri, 09 iunie 2021, 01:49
2 MIN
 A cerut majorarea pensiei alimentare pentru că a crescut nivelul de trai în România

O ieşeancă a cerut judecătorilor majorarea pensiei alimentare plătite de fostul soţ, invocând creşterea nivelului de trai din România. În acţiunea sa, A.G.T. a apreciat că pensia de întreţinere stabilită iniţial, de 250 de lei pe lună, este prea mică, nevoile copiilor crescând odată cu vârsta, ca şi salariile, odată cu evoluţia economică a ţării.

Chemat în judecată, fostul soţ a solicitat, dimpotrivă, reducerea cuantumului pensiei de întreţinere. S.S.A. a afirmat că nu s-a împotrivit niciodată să contribuie la creşterea copiilor, dar nu i-a mai văzut de mai bine de trei ani, de când A.G.T. a părăsit ţara, împreună cu aceştia.

În plus, S.S.A. ar avea în întreţinere şi pe copilul surorii sale, pe părinţi, ca şi pe copilul actualei soţii.

Argumentele aduse de fostul soţ nu au fost acceptate de magistraţi, aceştia nefiind convinşi că părinţii lui S.S.A. au într-adevăr nevoie de ajutor. În plus, copilul surorii sau al celei de-a doua soţii nu intră în categoria persoanelor faţă de care există obligaţia legală de întreţinere.

Prin urmare, solicitarea bărbatului de a i se reduce pensia plătită a fost respinsă. Judecătorii au refuzat însă şi să ia în calcul majorarea acesteia.

"Reclamanta nu a produs dovezi cu privire la noile activităţi sau nevoile suplimentare ale copiilor, susţinerile acesteia din cuprinsul cererii de chemare în judecată rămânând la nivelul unor simple afirmaţii, fără a avea un suport probator. Pe de altă parte, reclamanta nu a făcut dovada modificării în sensul creşterii, în prezent, a veniturilor pârâtului", au argumentat magistraţii Judecătoriei.

A.G.T. a contestat sentinţa Judecătoriei, cazul intrând pe rolul Curţii de Apel.

Comentarii