A fost desemnat câştigătorul licitaţiei pentru realizarea primelor lucrări la Spitalul Regional de Urgenţă Iaşi

miercuri, 08 noiembrie 2023, 18:45
2 MIN
 A fost desemnat câştigătorul licitaţiei pentru realizarea primelor lucrări la Spitalul Regional de Urgenţă Iaşi

Bogdan Cojocaru, prefectul judeţului Iaşi, a anunţat că a fost desemnat câştigătorul licitaţiei pentru realizarea primelor lucrări aferente Spitalului Regional de Urgenţă.

“S-a desemnat câştigătorul licitaţiei pentru realizarea primelor lucrări aferente Spitalului Regional de Urgenţă Iaşi, un proiect vital pentru întreaga Moldovă. Procedura vizează o serie de lucrări precum organizarea de şantier, excavare grosieră a pământului, devierea reţelelor de utilităţi şi amenajarea căilor temporare de acces.

Valoarea contractului se ridică la 26.298.533,47 lei (fără TVA), iar constructorii vor avea la dispoziţie 4 luni pentru finalizarea acestor lucrări. Semnarea contractului va avea loc după expirarea perioadei de 10 zile în care se pot depune eventuale contestaţii şi după soluţionarea acestora.

La finalizarea proiectului, Spitalul Regional de Urgenţă Iaşi va oferi o suprafaţă construită totală de 202.689 mp, pe 9 niveluri (2S+P+5E+Eth), pe un teren de 120.000 mp. Această clădire va avea 850 de paturi de internare continuă, organizate în 6 centre multidisciplinare. Spitalul Regional de Urgenţă este un proiect prioritar al Guvernului condus de social-democratul Marcel Ciolacu şi este implementat de Agenţia Naţională pentru Dezvoltarea Infrastructurii în Sănătate”, conform unei postări pe Facebook.

Cine este câştigătorul?

Acest contract presupune lucrări de organizare de şantier, excavare grosieră a pământului, devierea reţelelor de utilităţi şi amenajarea căilor temporare de acces. “ANDIS a desemnat ieri antreprenorul pentru primele lucrări de construcţii ale Spitalului Regional de Urgenţă Iaşi, cel mai important proiect de infrastructură spitalicească din Regiunea de Nord-Est a României. Cu o valoare licitată de 26.298.533,47 lei (fără TVA), asocierea condusă de constructorul român Ness Proiect Europe va avea la dispoziţie 4 luni pentru finalizarea lucrărilor, de la emiterea ordinului pentru începerea acestora”, arată Agenţia Naţională pentru Dezvoltarea Infrastructurii în Sănătate

Comentarii