A început reabilitarea drumului spre Bârnova. Şoseaua, din beton rutier

joi, 14 martie 2019, 02:50
2 MIN
 A început reabilitarea drumului spre Bârnova. Şoseaua, din beton rutier

Drumul va fi complet refăcut pe o distanţă de 2,5 km de la Trei Sarmale, până exact la indicatorul rutier de intrare în Bârnova. În continuare, şoseaua nu e a Primăriei, fiind administrată de CJ.

Constructorul contractat de Primărie a început lucrările de modernizare a şoselei Bârnova. Valoarea lucrărilor se ridică la circa 6,2 milioane lei, iar constructorul va interveni pe o lungime de 2,5 km, adică până la intrarea în localitatea Bârnova (indicator rutier), mai departe drumul fiind în administrarea Consiliului Judeţean. Organizarea de şantier a demarat alaltăieri, iar astăzi va fi predat amplasamentul şi reţelele de utilităţi de către companiile care, anul trecut, au efectuat lucrări. Modernizarea şoselei constă în: realizarea unei îmbrăcăminţi din beton de ciment rutier, corectarea profilului longitudinal şi al celui transversal ale străzii, asigurarea scurgerii apelor pluviale prin rigole carosabile, refacerea podeţelor şi a trotuarelor, aducerea la cotă a căminelor de canalizare şi a gurilor de scurgere, amenajarea străzilor laterale, realizarea canalului tehnic pentru reţelele de telecomunicaţii, relocarea a 17 stâlpi de iluminat în vederea corectării profilului transversal al străzii, precum şi executarea unor lucrări de siguranţa circulaţiei.

Proiectul de modernizare a arterei de circulaţie face parte dintr-un program de lucrări demarat încă din anul 2017 de Primărie, dar care a înaintat destul de greu. În total, sunt modernizaţi 6,1 km de carosabil: strada Smârdan (630 metri), şoseaua Bârnova (2.519 metri), strada Petre Vancea (607 metri), bulevardul Primăverii (602 metri), strada Moşu (382 metri) şi strada Ogorului (286 metri). Licitaţia a fost câştigată acum câţiva ani de asocierea Viarom Construct – Conest pentru o sumă de peste 12 milioane lei, fără TVA. 

Comentarii