A murit după o infecție la ureche. Medicii explică ce s-a întâmplat

joi, 20 ianuarie 2022, 11:36
2 MIN
 A murit după o infecție la ureche. Medicii explică ce s-a întâmplat

O femeie din judeţul Botoşani a avut parte de o moarte cumplită după ce a ajuns la spital cu o banală durere de ureche.

În vârstă de 69 de ani, din Ştefăneşti, femeia a ajuns la spital într-una dintre zilele săptămânii trecute. Aceasta a ajuns la urgenţe cu o stare generală alterată, dureri la nivelul unei urechi, îi curgea nasul și avea dificultăţi în vorbire.

Iniţial a fost internată în secţia de Neurologie a Spitalului Judeţean, pentru că în 2020 a suferit un accident vascular şi se presupunea că starea ei este cauzată tot de un astfel de eveniment. Doar că, de data aceasta, starea femeii s-a agravat, iar la scurt timp a intrat în comă.

„S-a efectuat o puncţie lombară, care a evidenţiat prezenţa unor elemente care au susţinut diagnosticul de meningoencefalită acută bacteriană otogenă. Cu alte cuvinte, a suferit o infecţie la nivelul urechii, care a ajuns la nivelul creierului şi i-a agravat foarte mult starea”, a explicat un medic din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă.

Bacteriile specifice meningitei sunt, preponderent, inofensive şi sunt prezente în cavitatea bucală sau în gât. În cazuri rare, când sistemul imunitar este slăbit, acestea pot pătrunde în fluidul care înconjoară creierul său măduva spinării şi se multiplică rapid ducând la apariţia simptomelor clasice de meningita.

„A fost vorba despre o infecţie complicată pe fondul unei imunităţi slabe sau a unui tratament antibiotic prea slab, netratată la timp sau agravată de alte afecţiuni cronice”, a explicat un medic din cadrul spitalului.

Aflați amănunte de pe monitorulbt.ro.

Comentarii