A murit o tânără profesoară de la Facultatea de Geografie şi Geologie Iaşi

marți, 07 noiembrie 2023, 08:17
1 MIN
 A murit o tânără profesoară de la Facultatea de Geografie şi Geologie Iaşi

O tânără profesoară de la Facultatea de Geografie şi Geologie a Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi a decedat recent.

“Colectivul Facultăţii de Geografie şi Geologie a Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi anunţă cu profund regret dispariţia prematură a colegei asist. univ. dr. Anca Maria SESERMAN ce a activat în cadrul Departamentului de Geologie. Anca a fost pasionată de Sedimentologie, dar mai ales de Ichnologie, domeniu în care şi-a obţinut doctoratul. A fost distinsă, în 2021, cu Premiul "Ludovic Mrazec" al Academiei Române. Studenţii au apreciat-o şi îndrăgit-o pentru pasiunea cu care a predat până cu doar câteva zile în urmă. Ne va lipsi cu siguranţă optimismul ei. Înmormântarea va avea loc la Vatra Dornei, cimitirul de pe str. Miriştei, marţi 7 noiembrie, ora 12. Odihneşte-te în pace şi lumină, Anca!”, arată o postare pe Facebook a reprezentanţilor Facultăţii de Geografie şi Geologie Iaşi.

Anca Maria Seserman suferea de o afecţiune agresivă. “Anca a fost de curând diagonsticată, în urma biopsiei, cu carcinom mamar drept hormonoindependent, HER2 pozitiv (descriere după investigaţia PET-CT: Tumoră mamară dreaptă extinsă, multifocală, cu multiple metastaze adenopatice axilar bilateral, supraclavicular stâng, mediastinale şi metastaze osoase). Ce este cancerul HER2+ ? Poate cea mai agresivă forma dintre cele care există (HER2+ Breast Cancer)”, potrivit unei alte postări pe reţelele de socializare.

.

Comentarii