A murit profesorul Nicolae Crețu, colaborator al Ziarului de Iași

vineri, 15 aprilie 2022, 09:32
2 MIN
 A murit profesorul Nicolae Crețu, colaborator al Ziarului de Iași

O veste tristă vă aducem în această dimineață de vineri, 15 aprilie. A murit profesorul Nicolae Crețu, vechi colaborator al "Ziarului de Iași".

Câteva dintre articolele semnate de el în rubrica OPINII a ZDI le găsiți AICI.

Nicolae Crețu a fost profesor doctor în cadrul Facultăţii de Litere de la Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, critic şi istoric literar.

"Dragi studenți, dragi colegi,

În această dimineață a murit Domnul Profesor NICOLAE CREȚU.

Îndreptați un gând cald către el.

Dumnezeu să îl odihnească!

Am învățat multe de la el cât am stat în băncile Facultății de Litere. Când eram studenți, ne-a adus în față destui scriitori buni. Am învățat multe și după ce am trecut la catedră și am devenit colegi.

Era un om al dialogului. Un spirit viu.

Cu o curiozitate de nestins. Și cu un simț al umorului contaminant.

M-a sunat aseară, să îmi încredințeze un articol pentru "Timpul". Mi-am dat seama că e un mesaj de adio. L-am încurajat, am încercat să râdem, nu prea ne-a ieșit. Am vorbit în schimb despre romanul despre care scrisese. Avea o pasiune uriașă pentru literatură.

O să vină și vremea aia nemăsurată când o să tot vorbim, Domnule Profesor, despre Hrabal si Günter Grass și Miodrag Bulatović și Mishima și alți scriitori pe care ni i-ați pus în mână în anii '90, când nimeni nu ne îndrepta către ei", a scris Bogdan Crețu pe Facebook.

Comentarii