A scris greșit Roma pe GPS și a condus aiurea 1500 de km. Aventura unui pensionar englez

joi, 30 mai 2019, 11:18
2 MIN
 A scris greșit Roma pe GPS și a condus aiurea 1500 de km. Aventura unui pensionar englez

Un pensionar englez a plecat de acasă, din Newcastle, plănuind să ajungă la Roma, dar a ajuns în satul german Rom, pentru că a introdus coordonate greșite în GPS-ul din mașina sa, scrie stirileprotv.ro.

Luigi Rimonti, 81 de ani, s-a trezit la 1.500 de kilometri distanță de locul în care voia să ajungă, din cauza unei litere. El a tastat la propriu după ureche ”Rom” în loc de ”Rome”, cum se scrie în engleză numele capitalei Italiene, iar GPS-ul l-a condus în Germania, relatează Daily Mail.

Luigi, care a fost frizer, intenționa să viziteze Vaticanul și să-l vadă pe Papa Francisc. Pe parcursul traseului nu a bănuit nicio clipă că este pe un drum greșit.

Când GPS-ul i-a comunicat că a ajuns la destinație, Luigi a coborât din mașină și a rămas uimit că nu vede nimic din ceea ce își imaginase. În loc să admire clădiri istorice și ruine, s-a trezit într-o pitorească zonă rurală, plină de copaci și pășuni.

În plus, total debusolat, bătrânul a uitat să tragă frâna de mână a mașinii sale, un Jaguar. Astfel, odată coborât de la volan, vehiculul a luat-o la vale și s-a oprit fix în stâlpul pe care stă scris numele localității, Rom.
Bărbatul a ajuns la spital după ce a încercat în zadar să-și oprească mașina, fiind rănit ușor.

Rimonti dă vina acum pe polițiștii dintr-o patrulă de pe traseul pe care i-ar fi întrebat dacă este pe drumul bun spre Roma, iar aceștia l-au asigurat că totul e în regulă.

Pensionarul a spus că, după ce va fi externat și își va repara mașina, se va întoarce acasă.

Comentarii