A venit de la Timişoara ca să fie operat de neurochirurgii ieşeni

vineri, 10 decembrie 2021, 15:09
1 MIN
 A venit de la Timişoara ca să fie operat de neurochirurgii ieşeni

O echipă medicală condusă de managerul Spitalului de Neurochirurgie din Iaşi, Lucian Eva, a efectuat o intervenţie chirurgicală în timpul căreia a fost extirpată o tumoră de mari dimensiuni localizată la nivelul creierului.

Lucian Eva a declarat că tumora era situată într-o zonă a creierului extrem de sensibilă, numită aria premotorie.

Pacientul din Timişoara a ales să se opereze la din Iaşi, deşi avea posibilitatea să plece oriunde în Europa.

"Iniţial, pacientul a vrut să se opereze la o clinică din străinătate, dar din considerente personale a ales clinica noastră. Cazurile de acest gen cu localizarea unei tumori în asemenea zone sunt destul de rare, dar implică o complexitate a actului chirurgical, o experienţă a echipei chirurgicale şi o logistică a spitalului, o dotare cu echipamente şi aparatură medicală care să faciliteze actul chirurgical şi calitatea postoperatorie a pacientului. Noi operăm aproximativ 150 de pacienţi de acest gen pe an cu rezultate, spunem noi, foarte bune", a precizat managerul Spitalului de Neurochirurgie, pe pagina de Facebook a instituţiei.

"Sunt din Timişoara şi am ales acest spital după ce am auzit la televizor de o femeie care a făcut o operaţie, iar după o tumoră mare şi-a revenit şi a început să vadă ", a declarat Constantin Comora.

Comentarii