Accident cu o victimă: trei tineri pe un moped şi o fetiţă care le-a apărut în faţă

luni, 19 iulie 2021, 01:50
2 MIN
 Accident cu o victimă: trei tineri pe un moped şi o fetiţă care le-a apărut în faţă

O fetiţă de numai 5 ani a fost acroşată de un moped, pe uliţele din Mironeasa. Vehiculul nu era înmatriculat, cum ar fi fost legal, dată fiind capacitatea cilindrică de 107 cmc, iar autorul accidentului nu avea permis. În plus, acesta a părăsit locul accidentului. Totuşi, tânărul a scăpat cu o pedeapsă cu suspendare.

La data accidentului, David Dumitru nu împlinise încă nici 19 ani. A luat din curte mopedul fratelui său, chiar dacă nu avea permis de conducere, şi a plecat la plimbare, cu un prieten. Pe drum, au mai cules un pasager, pentru a merge la un suc. Intrat în Mironeasa, Dumitru a trecut pe lângă un grup de copii aflaţi pe marginea drumului. Conform martorilor, o fetiţă s-ar fi speriat la auzul mopedului şi a sărit în faţa vehiculului. Dumitru a frânat şi a virat stânga, dar nu a mai putut evita impactul. În urma accidentului, cei trei pasageri ai mopedului au căzut în şanţul drumului, iar fetiţa, pe stradă. S-a ridicat sângerând şi a intrat în curtea din apropiere. A fost transportată la spital, având nevoie de două săptămâni de îngrijiri medicale. Dumitru a plecat de la locul accidentului, declarând ulterior că s-ar fi speriat.

În instanţă, Dumitru şi-a recunoscut fapta, beneficiind astfel de reducerea perdepsei finale. Magistraţii Judecătoriei l-au condamnat la 9 luni de închisoare pentru conducerea unui vehicul fără permis, 1 an şi 4 luni de închisoare pentru părăsirea locului accidentului şi la 8 luni de închisoare pentru conducerea unui vehicul neînmatriculat. Prin contopirea pedepselor, a rezultat o condamnare finală de 1 an, 9 luni şi 20 de zile de închisoare, judecătorii apreciind că executarea poate fi suspendată pe durata unui termen de supraveghere de doi ani. Apelul declarat de Dumitru va fi judecat la sfârşitul lunii octombrie.

Comentarii