Activistul Tiberius Vatamaniuc susţine că pistolul confiscat de Poliţie era de fapt de jucărie

miercuri, 27 octombrie 2021, 08:29
2 MIN
 Activistul Tiberius Vatamaniuc susţine că pistolul confiscat de Poliţie era de fapt de jucărie

„Călcat” de mascaţi de la Poliţie şi Jandarmerie, duminică dimineaţă, într-un dosar privind infracţiunile de „nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor” şi „uz de armă fără drept”, Tiberius Vatamaniuc, din Suceviţa s-a apărat de acuzaţii într-o postare pe pagina dedicată activismului de mediu. El susţine, printre altele, că pistolul ridicat din casa sa este unul de jucărie iar trofeele sunt, la propriu, de pe vremea bunicului. Sigur, rămâne de văzut ce se va stabili în cadrul anchetei. Arma, elementele de muniţie şi trofeele au fost ridicate în vederea expertizării.

„La percheziţie s-au găsit nişte coarne de cerb care au peste 40 de ani. M-am născut în casă cu acele coarne rămase de la bunicul meu şi printr-o expertiză să poate stabilii vechimea lor. Pistolul era unul de jucărie, cu capse şi nu este interzis prin lege. Maceta era una de gradină pe care am cumpărat-o de la un magazin cu articole pentru grădinărit, lucru care se poate dovedi foarte uşor deci nu este o armă albă. Sabia era artizanală şi era agăţată pe un perete, de ornament. Au găsit nişte capse pentru ceva gen aer comprimat care iarăşi nu sunt ilegale ! Toate astea au mai trecut prin mâna poliţiştilor care până acum mi-au mai făcut vreo trei percheziţii dar nu au considerat că sunt deţinute ilegal. Bun… acuma vă zic că, cum descopăr câte o metodă de furt în care sunt confiscate cantităţi de masă lemnoasă, mă trezesc cu câte o chestie de genul asta. Nimic din ce au găsit nu constituie infracşiune, daca ar fi fost ceva ilegal m-ar fi arestat fără îndoială”, susţine Vatamaniuc într-un mesaj dedicat celui care îl susţin.

Reamintim, în urma percheziţiilor derulate în trei locaţii (domiciliul lui Vatamaniuc, un magazin şi locuinţa unui amic de-al acestuia) au fost ridicate un pistol de start şi zece elemente de muniţie aferente acestuia, alte câteva sute de elemente de muniţie, o luneta marca Magnum, o macetă şi o sabie. La percheziţii au mai fost ridicate şapte trofee de cerb, un dispozitiv de vedere pe timp de noapte si un dispozitiv pentru ascultare la distanta, dispozitive specifice braconierilor.

Ancheta din acest caz este derulată de poliţiştii specializaţi de la Serviciul Arme, Explozibili şi Substanţe Toxice Suceava, sub coordonarea unui procuror.

SURSA: monitorulsv.ro

 

 

Comentarii