Actor ieşean premiat pentru piesele scrise. Piesele se adresează publicului tânăr

sâmbătă, 05 mai 2018, 13:16
1 MIN
 Actor ieşean premiat pentru piesele scrise. Piesele se adresează publicului tânăr

Actorul George Cocoş de la Teatrul Luceafărul a fost premiat pentru două piese de teatru scrise de acesta. Premiile au fost acordate la concursul organizat de Teatrul Tineretului din Piatra Neamţ – MicRo, laborator de creaţie teatrală. 

„Artistul de la Teatrului Luceafărul din Iaşi cochetează de mai multă vreme şi cu scrisul pentru scenă. Pe scenele teatrului nostru îl puteţi vedea în Prinţul fericit, Kajtus, vrăjitorul, Pisica verde, Hansel şi Gretel sau Playing Shakespeare. Dar George Cocoş mai are şi un alt talent, conex actoriei, scrisul, pe care continuă să îl exerseze în paralel cu prestaţiile interpretative“, punctează Oltiţa Cîntec, director artistic la Teatrul Luceafărul.

Cele două piese premiate se adresează publicului tânăr. Astfel, „Jurassic“ spune povestea unui doctor nebun care se trezeşte că a fost trimis în timp, pe vremea dinozaurilor, şi încearcă să ajungă acasă. Cea de-a doua piesă, „School feat. Cool“, se adresează adolescenţilor şi îmbină mai multe teme dedicate acestora, cum ar fi combaterea consumului de droguri sau situaţiile în care aceştia se găsesc la şcoală sau acasă. Textele urmează să fie montate la sala studio a Teatrului Tineretului din Piatra Neamţ, iar premierele vor avea loc în toamnă. 

 

Comentarii