Aeroportul Iași, lăsat pradă taximetriștilor speculanți. UPDATE – Replica șefilor Aeroportului

miercuri, 17 mai 2023, 12:37
3 MIN
 Aeroportul Iași, lăsat pradă taximetriștilor speculanți. UPDATE – Replica șefilor Aeroportului

Jurnalista Violeta Cincu a povestit pe pagina ei de Facebook cât de neplăcut este să aterizezi/decolezi de pe Aeroportul Iași pe timp de noapte. Pur și simplu, zona este lăsată la cheremul taximetriștilor speculanți care resping cursele mici sau dacă acceptă un drum până la rond Ciric iau 30 de lei pentru 3 minute de transport fără bon.

Postarea Violetei Cincu: 

”30 de lei o cursă de trei minute. De la Aeroport la rond Ciric

Mă sună revoltată o doamnă cu notorietate profesională și coloană vertebrală și-mi spune.: Tu știi ce se întâmplă la aeroport. Noaptea?
Am fost să îmi iau fiica de la aeroport. Am parcat la Ciric. Nu înțeleg de ce au închis drumul noaptea. Doar nu lucrează după 18. Deschide drumul! Că vin femei cu copii și bagaje, bătrâni, oameni în cărucior. Lasă mașinile să urce, să preia și să iasă rapid. Cât am stat să îmi aștept fiica care venea într-o mică vacanță acasă am văzut cum treceau multe mașini care teoretic nu aveau drept să urce. Dacă îmi pun un afiș cu taxi mă lasă să urc? Ce crezi?
De pe aeroport mă sună fiica mea. Niciun taximetrist nu vroia să preia cursa pe ruta aeroport-rond Ciric. Se pierde rândul pentru o cursă prea mică. Iar autobuzul era plin si pleca. Până la urma a reușit să convingă un taximetrist.
Am plătit eu cât își lua bagajele. 30 de lei. Pentru trei minute. Fără bon. 
I-am bătut obrazul și mi-a răspuns: Acum e vremea noastră!!!”

Nici cu Uber-ul nu scapi mai ieftin. ”Îmi estima Uberul de la aeroport până la podul din Metalurgie 88 de lei cea mai ieftină variantă. Era și opțiunea de 114 lei„, a comentat Ionuț Benea.

Vă reamintim că accesul spre Aeroport a fost închis pentru lucrări la parcare. La poarta aerogării ajung doar autobuzele, uneori neîncăpătoare pentru sutele de călători care au zboruri mai multe într-un interval de timp scurt, însoțitorii cu condiția prezentării de către pasageri a talonului de îmbarcare și taximetriști, care aleg pe cine să ia în mașină.

Precizările directorului Aeroportului Iaşi, Romeo Vatră:

Cunosc bine si il inteleg pana la un punct apetitul presei pentru titluri intrigante. Marea stire e ca un taximetrist a cerut 30 lei pentru o cursa de la aeroport pana la rond Ciric.

In primul rand, Aeroportul nu este raspunzator pentru comportamentul speculativ al unor taximetristi. In al doilea rand, exista autobuz non stop care asigura aceasta legatura pana la rond Ciric cu 3 lei, gratie eforturilor CTP,  punand la dispozitie curse cu o frecventa de 30 min.  Daca sunt taximetristi care nu respecta regulamentul de taxi si sunt acreditati e suficient sa ni se transmita numarul de masina si ii suspendam permisul pentru 30 zile. La a doua incalcare se retrage definitiv aceasta acreditare.

Aeroportul nu e lasat prada nimanui, dar ne trebuie sprijinul celor care sunt nemultumiti de taximetristi sa ne ajute sa ii filtram pe cei care nu pornesc aparatul de taxare, care refuza cursele sau care au un comportament necivilizat. Sunt in prezent aproape 60 de taxiuri acreditate de aeroport si numarul lor creste de la luna la luna. Un serviciu de calitate se obtine cu un feedback constant si prompt, iar numarul masinii e primul indiciu de care avem nevoie.

Ajutati-ne sa va ajutam!

Necesitatea restrictiilor de trafic a fost explicata pe larg si o vom explica cat timp va fi nevoie. Suntem constienti ca restrictiile induc nervozitate si disconfort, dar in acelasi timp, la 7.000-10.000 de pasageri pe zi, acestea si-au dovedit in aceste zile utilitatea si rezultatul este cel asteptat.  Masurile sunt temporare pana vom reda in folosinta parcarea din fata terminalelor, in maximum 3 luni.

Pana atunci, apelam la intelegerea pasagerilor ca trecem printr-o situatie speciala, in urma careia vom imbunatati semnificativ conditiile de parcare si de calatorie. Aeroportul nu este lasat pe mama taximetristilor, el este la mana pasagerilor, care pot decide cine face taximetrie pe aeroport si cine nu.

Comentarii