Afacerea concesionării unui teren în mijlocul Aeroportului ajunge în instanţă

joi, 23 ianuarie 2020, 02:50
2 MIN
 Afacerea concesionării unui teren în mijlocul Aeroportului ajunge în instanţă

La şedinţa de plen a CJ, „sfidând regulile de bun-simţ, majoritatea politică din Consiliul Judeţean (PSD-ALDE-UNPR) a decis concesiunea a 7.800 mp din incinta Aeroportului“, a declarat liderul consilierilor judeţeni ai PMP, Marian Uscatu, după încheierea întrunirii. 

Înainte de votarea proiectului, care a atras mai multe critici şi din partea opoziţiei liberale, Uscatu ceruse amânarea lui până în momentul prezentării Masterplanului Aeroportului. Amintim că o licitaţie lansată în acest sens la începutul verii trecute a fost prelungită în câteva rânduri, termenul pentru anunţarea câştigătorului celor 4 milioane de lei, cât vrea să dea conducerea aerogării pe studiu, fiind acum sfârşitul lunii martie.

Atât Marian Uscatu, cât şi omologul său de la PNL au invocat lipsa unei hotărâri a Consiliului de Administraţie şi nivelul mic al redevenţei anuale, sub 10.000 de euro. Prezent la şedinţa CJ, directorul general al Aeroportului a apărat proiectul, spunând că este terenul (viran) al CJ, deci nu e nevoie de acordul administratorilor, iar evaluarea pentru stabilirea valorii lui, respectiv a redevenţei, nu a fost sarcina lui.

Aşa cum am relatat, proiectul a fost votat în unanimitate de consilierii PSD, ALDE şi ai UNPR, iar terenul situat între Terminalul T3, şosea, Aviaţia Utilitară şi platforma de parcare a avioanelor urmează să fie scos la licitaţie. Însă Marian Uscatu promite că va merge mai departe: „Împreună cu juriştii partidului, analizăm posibilitatea atacării în contencios administrativ a acestei hotărâri“. 

 

 

Comentarii