Ajutați-i să vadă marea! Preotul dintr-o comunitate săracă strânge bani să ducă copiii din sat un weekend pe Litoral

joi, 30 iulie 2020, 01:50
2 MIN
 Ajutați-i să vadă marea! Preotul dintr-o comunitate săracă strânge bani să ducă copiii din sat un weekend pe Litoral

Preotul din parohia cu hramul „Sfinţii Constantin şi Elena” din satul Săcăreşti, comuna Cucuteni, Judeţul Iaşi, strânge fonduri ca să ofere o vacanţă pentru cei doar zece copii din comunitate, care nu au nici posibilităţi materiale – trei zile la mare. 

Conform portalului Doxologia.ro, preotul Cosmin Brînză spune că parohia pe care o păstoreşte este una foarte mică, iar comunitatea de tineri are doar zece copii cu vârste cuprinse între 10 şi 16 ani. „Ne-am gândit că după atâtea luni de stat acasă ar fi o bună ocazie ca, înaintea începerii şcolii, în orice formă se va desfăşura, să le oferim o experienţă extraordinară, cu atât mai mult cu cea mai mare parte dintre ei nu au văzut marea până acum. Bineînţeles, toată excursia se va desfăşura conform normelor de protecţie, astfel încât fiecare copil să se bucure de mare în condiţii de siguranţă”, a declarat acesta pentru doxologia.ro.

Consiliul parohial a aprobat folosirea sumei de 2.000 de lei din fonduri proprii pentru vacanţa copiilor, dar asta reprezintă doar 20% din necesarul deplasării, ţinând cont că logistica presupune transport, cazare, dar şi masă pentru copii. De aceea, preotul apelează la bunăvoinţa comunităţii pentru a strânge diferenţa de 8.000 de lei pe care ar avea nevoie.

„Pentru fiecare copil am planificat suma de 1.000 de lei necesari pentru transport, cazare, hranăşi vizitarea unor obiective religioase şi turistice în cele trei zile de vacanţă. Avem deja o sămânţă oferită de consiliul parohial şi, practic, mai avem nevoie de 8000 de lei, pe care sperăm să îi primim prin bunăvoinţa oamenilor”, a mai spus preotul pentru sursa citată. Cei care vor să ajute pot dona în contul parohiei RO41BTRLRONCRT0250359702 cu menţiunea „10 la mare”. 

 

 

 

Comentarii