Ajutoarele strânse de ieșeni au fost trimise la Cernăuți cu 5 camioane ale ISU

sâmbătă, 05 martie 2022, 10:00
1 MIN
 Ajutoarele strânse de ieșeni au fost trimise la Cernăuți cu 5 camioane ale ISU

Ieșenii s-au mobilizat exemplar zilele acestea și au strâns donații pentru ucraineni. Un convoi cu ajutoare a pornit sâmbătă dimineață spre Cernăuți. Primarul Mihai Chirica a însoțit acest convoi.

"Practic astăzi facem primul pas din demersul pe care l-am inițiat la sfârșitul săptămânii trecute și cu toate bunurile care s-au strâns de la ieșeni, din sprijinul umanitar pe care ieșenii l-au acordat pentru cei din Ucraina, vom merge cu acele produse către dânșii. Sunt cinci camioane, așa cum se vede, cinci camioane ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU). Le vom descărca în depozitul dedicat zonei Cernăuți și mai departe ei vor ști ce este de făcut cu ele. Mă voi duce personal pentru a strânge mâna și reprezentanților Primăriei din Cernăuți și, sigur, vom continua acest demers cât timp va fi nevoie", a declarat primarul Mihai Chirica.

LISTA produselor trimise de ieșeni în Cernăuți o găsiți AICI.

Iașul este înfrățit cu Cernăuți de 10 ani. Pe lângă ajutoarele strânse de la ieșeni, săptămâna trecută Consiliul Local a aprobat un sprijin financiar în valoare de 500.000 lei pentru orașul înfrățit.

Comentarii