Ajutor de la Federaţie?

miercuri, 29 aprilie 2020, 01:43
3 MIN
 Ajutor de la Federaţie?

FRF urmează să primească un sprijin de peste 4 milioane de euro de la UEFA. La ora actuală, nu e clar cum va folosi Federaţia banii

 

Pandemia de coronavirus a destabilizat multe dintre cluburile sportive din întreaga lume. Forurile fotbalistice internaţionale au reacţionat şi au încercat să dea o mână de ajutor. Recent, forul european, UEFA, a anunţat că intenţionează să sprijine federaţiile afiliate cu peste 235 de milioane de euro. Împărţit la cele 55 de federaţii, fiecare membru va beneficia de aproximativ 4,3 milioane euro. UEFA a mai anunţat că federaţiile afiliate au dreptul de a folosi fondurile conform propriilor priorităţi, pentru a diminua impactul negativ al coronavirusului asupra fotbalului la toate nivelurile.

Totodată, există şansa ca şi forul mondial, FIFA, să sprijine financiar toate federaţiile. O tranşă de 150 milioane dolari dintr-un buget total de circa 1,7 miliarde dolari, prevăzut pentru perioada 2019-2022, ar putea fi virată în scurt timp.

Politehnica Iaşi speră să fie inclusă pe lista cluburilor care vor fi sprijinite. “Am fost informat de acţiunile pe care FIFA şi UEFA le vor derula pentru sprijinirea fotbalului, care este afectat de pandemia de coronavirus în toate colţurile lumii. Din ce se ştie acum, FRF va stabili criteriile de alocare a fondurilor care vor fi primite de la forurile internaţionale. Cu siguranţă, accentul va fi pus pe cluburile mici, pe activităţile de la baza piramidei. Nu ştiu dacă şi cluburile de primă ligă vor beneficia de vreun ajutor. Firesc, noi ne dorim acest lucru, mai ales că această criză ne-a lovit din plin, tăindu-ne aproape toate sursele de finanţare. Rămâne de văzut ce se va hotărî pe această temă, ne vom prezenta punctul de vedere” a declarat preşedintele Politehnicii, Ciprian Paraschiv. Acesta a confirmat informaţiile prezentate de Ziarul de Iaşi zilele trecute în ceea ce priveşte licenţierea şi achitarea unei părţi a restanţelor salariale. “Într-adevăr, datorită unui nou împrumut generos făcut de antrenorul Mircea Rednic şi a unui altuia, obţinut prin intermediul profesorului Antohi, căruia îi mulţumesc, precum şi ca urmare a primirii unei sume de bani de la Craiova, ca urmare a transferului din vara trecută a lui Qaka, am obţinut o sumă de bani. Cu aceasta, am închis licenţierea. Am fost inspiraţi că nu ne-am bazat pe prelungirea termenului de licenţiere cu încă o lună, despre care se vorbea. Aşa cum am anticipat, pentru licenţierea europeană a rămas că trebuie să închidem totul până joi. Doar pentru licenţa internă poate apărea păsuirea până în mai. Iar noi sperăm să jucăm în Europa League, prin intermediul Cupei României, unde suntem în semifinală, aşa că aveam nevoie de licenţă europeană” a spus şeful executivului din Copou, care a adăugat: “În ceea ce priveşte salariile restante, marţi au început primele plăţi. Suma care a rămas după achitarea restanţelor care împiedicau licenţierea ajunge pentru plata a circa o treime din retribuţia pe februarie, care nu fusese achitată. Următorul nostru obiectiv este închiderea lunii februarie şi apoi plata celor 23 de zile din martie în care salariile au fost la nivelul normal”. Reamintim, de pe 24 martie şi până pe 15 mai, jucătorii Politehnicii sunt în şomaj tehnic şi vor primi câte 500 de euro lunar, de la stat.

 

Comentarii