Alunecare uriaşă de teren: cel puţin 20 de persoane au murit, iar alte 10 au dispărut

vineri, 01 iulie 2022, 20:14
1 MIN
 Alunecare uriaşă de teren: cel puţin 20 de persoane au murit, iar alte 10 au dispărut

Cel puţin 20 de persoane şi-au pierdut viaţa în urma unei uriaşe alunecări de teren care s-a produs pe şantierul unei căi ferate din statul indian Manipur (nord-est), a anunţat vineri armata, în timp ce echipele de salvare încearcă în continuare, la o zi după dezastru, să găsească zeci de persoane date dispărute, informează AFP.

Majoritatea victimelor erau soldaţi în rezervă din cadrul forţelor teritoriale care lucrau la proiectul de cale ferată din Manipur. Într-un comunicat, armata a precizat că până în prezent au fost salvate 18 persoane, iar 15 rezervişti şi 29 de civili sunt încă daţi dispăruţi.

"Pierderea de vieţi omeneşti, inclusiv din rândul forţele noastre armate, este deosebit de tristă", a scris pe Twitter ministrul-şef al statului Manipur, N. Biren Singh. Nord-estul Indiei – o regiune izolată – a fost afectat în ultimele săptămâni de ploi abundente care au provocat alunecări de teren şi inundaţii.

La începutul acestui an, cel puţin zece persoane şi-au pierdut viaţa în astfel de dezastre naturale în urma unor ploi neobişnuit de abundente care au căzut în mai multe regiuni ale Indiei.

Potrivit experţilor, schimbările climatice sporesc numărul fenomenelor meteorologice extreme în întreaga lume, inclusiv în India. În plus, în India, barajele, defrişările şi proiectele de dezvoltare contribuie, de asemenea, la producerea de dezastre cu un număr tot mai mare de victime. 

SURSA: Agerpres

 

Comentarii