De Sănătate

Punem punctul pe știi

Ambulanțe din toată țara vin mâine, la Iași. Este aşteptat ministrul Sănătății şi vor fi oferite consultații gratuite în cartiere

miercuri, 27 iulie 2022, 10:10
1 MIN

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, este așteptat mâine, 28 iulie, la Iași. Acesta va participa la evenimentul organizat de Serviciul de Ambulanță cu ocazia Zilei Naționale a Ambulanței din România şi a 116 ani de la înființare. Evenimentul va începe de la ora 10.00 în Piața Palatului Culturii.

Ulterior, câte 2 echipaje medicale vor merge în 20 de zone ale orașului unde vor oferi consultații medicale.

"Pentru prima dată la Iași, mâine va fi o zi mai aparte, va fi cea mai mare forță concentrată de salvatori din România. Va fi un marș organizat pe un traseu aprobat de Primaria Iasi, un convoi de ambulanțe, din fiecare județ cate o ambulanță, ba chiar vom avea și o șalupă pe o platformă. După ora 13.00 se vor repartiza 2 ambulanțe în 20 de puncte din Iași, echipajele care vor sta la dispoziția cetățenilor care se vor adresa pentru un consult medical, o tensiune, ceea ce consideră având în vedere temperatura care se anunță mâine. Ieșenii vor fi asistați mâine de urgență de cel puțin 40 de echipaje", a declarat Gheorghe Chiş, președintele Federației Naționale Sindicale "Ambulanța" din România.

Comentarii