America, în stare de șoc: Patru morți și 14 polițiști răniți după ce partizanii pro-Trump au invadat Capitoliul

joi, 07 ianuarie 2021, 08:00
2 MIN
 America, în stare de șoc: Patru morți și 14 polițiști răniți după ce partizanii pro-Trump au invadat Capitoliul

Cel puțin 4 morți au rezultat în urma incidentelor din capitala SUA de miercuri seara: două femei și doi bărbați, a anunțat într-o conferință de presă primarul Washingtonului, anunță BBC. Femeia care a fost împușcată făcea parte dintr-un grup de mai mulți indivizi care au forțat intrarea în sala de ședință a Congresului, unde se desfășura ședința de confirmare a rezultatului alegerilor. ”Au fost întâmpinați de ofițeri în civil, iar un ofițer a scos o armă și a tras. Femeia a fost dusă la spital unde s-a declarat decesul”, a mai spus primarul, potrivit hotnews.ro.

Dna Bowser a mai spus despre celelalte trei decese de astăzi la sediul Capitolului că una era o femeie adultă și doi erau bărbați adulți.

Cel puțin 14 membri ai departamentului de poliție Metro au fost răniți, a mai precizat primarul. Doi au fost internați la spital, unul cu răni grave după ce a fost târât în mulțime, iar celălalt a fost lovit de un proiectil în față.

Șeful poliției din DC a anunțat că au fost făcute 52 de arestări, 4 persoane pentru că purtau pistoale fără licență, o persoană pentru că purta arme interzise, ​​47 pentru încălcări ale restricțiilor și pătrundere ilegală.

Imaginile din interiorul maiestuoasei clădiri din inima capitalei federale americane vor marca istoria: congresmeni nu măști de gaze, agenți ai poliției în civil cu armele în mâini.

De asemenea, aceste imagini vor fi întotdeauna asociate cu mandatul tumultuos al lui Donald Trump, care pare acum extrem de izolat în tabăra sa.

De luni de zile, acesta refuză să accepte înfrângerea și alimentează diviziunile prin promovarea de teorii complotiste.

Militarii Gărzii Naționale au fost trimiși la Washington pentru a restabili calmul după mai multe ore de tensiune extremă. Starea de asediu a intrat în vigoare la finalul după amiezii în oraș și a fost prelungită pentru două săptămâni.

În mijlocul confuziei, o femeie a fost rănită mortal în Capitoliu de un polițist. Femeia, Ashli Babbitt, locuia în sudul Californiei și era o partizană ferventă a lui Donald Trump.

Alte trei persoane și-au pierdut viața în zona Colinei Capitoliului, dar poliția evită deocamdată să lege direct aceste decese de violențe.

Comentarii