Ana Bogdan a trecut cu greu în optimile turneului WTA 125 de la Iaşi

marți, 18 iulie 2023, 14:07
1 MIN
 Ana Bogdan a trecut cu greu în optimile turneului WTA 125 de la Iaşi

Ana Bogdan, clasată ca a doua favorită, a reuşit să se califice în optimile turneului WTA 125 de la Iaşi într-o zi de marţi, scrie hotnews.ro

Deţinătoarea titlului, în competiţia precedentă, a avut parte de o partidă dificilă împotriva Barborei Palicova (Cehia), ocupanta locului 210 în clasamentul mondial. După ce a pierdut primul set cu scorul de 6-2, Ana a reuşit să facă ajustări tactice importante în jocul ei. A adoptat o abordare mai agresivă, a comis mai puţine erori şi a căutat să domine schimburile de pe linia de fund. Astfel, a reuşit să câştige setul al doilea cu scorul de 7-5, care a fost echilibrat.

Setul decisiv a fost complet sub controlul sportivei noastre: şi-a impus ritmul de joc, a profitat de experienţa sa superioară şi a câştigat cu un scor categoric de 6-1. În optimi, Ana Bogdan se va confrunta cu învingătoarea dintre Conny Perrin (433 WTA – lucky loser) şi Gabriela Ruse (158 WTA).

Pentru calificarea în optimi, Ana va primi o recompensă în valoare de 1740 de euro şi 15 puncte în clasamentul WTA la simplu. BCR Iaşi Open se desfăşoară în perioada 17-23 iulie, pe zgură, fiind parte a categoriei WTA 125 şi având premii totale în valoare de 115.000 de dolari. Turneul a adunat pe tabloul principal 32 de jucătoare. Ana Bogdan este actuala campioană en-titre, după victoria sa din ediţia din 2022.

Comentarii