Anchetă la o grădiniţă din Iaşi: Un copil a ajuns la spital, afectat de raze ultraviolete

joi, 05 mai 2022, 14:30
2 MIN
 Anchetă la o grădiniţă din Iaşi: Un copil a ajuns la spital, afectat de raze ultraviolete

La Unitatea de Primire Urgențelor de la Spitalul de Copii „Sf. Maria” a ajuns un copil în vârstă de 4 ani, care în urma consultării inițiale a fost diagnosticat cu conjunctivită la ambii ochi. „Copilul a fost consultat de medicul nostru și diagnosticat cu conjunctivită, declarativ, după ce a fost expus la o lampă cu ultraviolete. Ulterior a fost dirijat la Spitalul de Neurochirurgie pentru un consult oftalmologic de specialitate”, a precizat dr. Tamara Roșu, medic-șef UPU și purtător de cuvânt al unității medicale.

Pe de altă parte, Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi realizează în acest moment o anchetă cu privire la modul în care s-a petrecut acest incident de la Grădiniţa P.P. nr. 20, dar şi cine se face vinovat de tot ce s-a întâmplat. Astfel, potrivit reprezentanţilor ISJ Iaşi, vor fi aplicate sancţiuni maxime în funcţie de rezultatele verificărilor.

„Din informaţiile transmise de unitatea şcolară, marţi, 3 mai, copiii dintr-o grupă au fost expuşi razelor emise de lampa UV din clasă. Ieri, 4 mai, s-a constituit la nivelul unităţii o comisie de cercetare. Astăzi, în unitatea şcolară, s-au deplasat reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi. În funcţie de rezultatele verificărilor, se vor aplica sancţiunile maxime care se impun şi pe care le prevede legislaţia”, au menţionat reprezentanţii ISJ Iaşi.

Potrivit unor informaţii neoficiale, incidentul s-ar fi produs după ce cadrul didactic care predă de regulă la acea clasă a lipsit în ziua incidentului şi a fost înlocuit de către altcineva, care fie nu ştia de existenţa lămpii, fie nu cunoştea modul în care această lampă poate fi utilizată. De asemenea, tot din informaţii neoficiale, timpul de expunere la acea lampă nu ar fi fost unul foarte mare.

Portivit surselor "Ziarul de Iasi", lampa a fost achiziționată de către părinți la dorința acestora, fiind singurul dispozitiv de acest fel de la nivelul unității școlare. (M.O., A.M.)

Comentarii