Angajaţii de la Statistică sunt decişi să facă grevă o oră în fiecare zi până când le vor fi satisfăcute solicitările

joi, 23 noiembrie 2023, 13:36
2 MIN
 Angajaţii de la Statistică sunt decişi să facă grevă o oră în fiecare zi până când le vor fi satisfăcute solicitările

Angajaţii Direcţiei Judeţene de Statistică Iaşi au fost astăzi în grevă timp de o oră. Ei susţin într-un comunicat că vor înceta lucrul, timp de oră, şi în zilele următoare până în momentul în care li se vor satisface cererile. Mai jos redăm integral documentul remis presei.

“Astăzi, 23 noiembrie 2023, salariaţii din Direcţia Judeţeană de Statistică IAŞI, am decis să adoptam o formă de protest spontan, care se va desfăşura între orele 11.30 – 12.30, cu încetarea activităţii în acest interval de timp, protest care va continua pe o perioada nederminată, zilnic, timp de o oră, până cănd revendicările noastre vor fi soluţionate.

Am adoptat această formă de manifestare, pentru a ne exprima nemulţumirea faţă de politicile de salarizare ale statisticienilor şi pentru recunoaşterea caracterului unic al activităţii pe care o desfăşurăm. Solicităm salarii conforme cu nivelul de pregătire şi complexitatea activităţii desfăşurate, echitate în raport cu instituţiile la nivel central şi cu alte instituţii, care indiferent de context primesc majorari salariale sau reîncadrări în anexele Legii 153.

Principalele revendicări care vor conduce la soluţionarea problemelor existente la nivelul instituţiei noastre sunt:

–  stabilirea salariilor de bază ale functionarilor publici cu funcţii de execuţie şi conducere, precum şi ale personalului contractual la

nivelul administraţiei publice centrale;

–  functionarii publici şi personalul contractual să beneficieze pentru complexitatea muncii, de un spor de 15% aplicat la salariul de

bază.

–  având in vedere complexitatea şi volumul mare de activitate, solicităm deblocarea angajărilor şi mărirea schemei de personal.

Facem precizarea că toate aceste revendicări au fost prezentate Guvernului României încă de anul trecut, prin Memorandumul cu tema:

Soluţionarea problemelor de salarizare existente la nivelul Institutului Naţional de Statistică şi Direcţiilor teritoriale de Statistică. Acest memorandum a fost aprobat şi semnat de Primul Ministru al României dl. Nicolae-Ionel Ciucă, DAR NU A FOST PUS IN APLICARE.

Solicităm Guvernului Romaniei, asumarea acestui Memorandum semnat şi aprobat şi punerea lui in aplicare.

Vom continua protestul spontan, iar în perioada următoare vom intensifica aceste acţiuni cu întreruperea totală a activităţii, până când revendicările noastre vor fi soluţionate”, se arată într-un comunicat al angajaţilor de la Direcţia de Statistică.

SURSA FOTO: telem.ro

Comentarii