Ce necazuri îţi poate aduce o bormaşină care deranjează vecinii!

Ani de zile de judecată pentru o palmă dată peste gard

vineri, 23 iulie 2021, 02:01
2 MIN
 Ani de zile de judecată pentru o palmă dată peste gard

De mai bine de un an, doi vecini umblă prin instanţe pentru o palmă şi un pumn, date de unul şi încasate de celălalt. Deocamdată, cazul a trecut doar de prima instanţă, Judecătoria, care a aplicat o condamnare cu suspendare. Nemulţumită de rezultat, partea vătămată s-a adresat Curţii de Apel, pentru a obţine o sentinţă mai aspră împotriva adversarului.

Domiciliaţi în Iaşi, Dorin M. şi Marius M. au în comun un gard şi un perete care le despart proprietăţile. Codul Civil stabileşte că gardul dintre două proprietăţi se consideră comun, în lipsa unui titlu care să ateste altceva. Nu de aceeaşi părere sunt însă şi cei doi vecini, ambii revendicându-şi gardul, de unde şi un conflict mocnit de ani buni. În iunie 2018, Marius M. se afla în grădină, la masă, cu doi prieteni. Cu o bormaşină, Dorin M. a început să facă reparaţii la gard. Indignat de faptul că vecinul aduce modificări gardului, Marius M. s-a apropiat, s-a urcat pe o scară şi a început să-l filmeze cu o tabletă pe Dorin M. Acesta l-a tras de mână peste gard, făcându-l să scape tableta. În replică, Marius M. s-a aplecat peste gard şi şi-a lovit adversarul de două ori, cu palma şi pumnul, peste faţă. Conflictul a continuat, Dorin M. dezlegându-şi câinele şi asmuţindu-l împotriva vecinului, care susţine că a fost muşcat. Doar Dorin M. s-a dus însă la medic pentru a-şi scoate un certificat, care atesta că a avut nevoie de 1-2 zile de îngrijiri medicale.

Declaraţiile martorilor, prietenii lui Marius M. şi soţia lui Dorin M., fiind contradictorii, principalele probe în proces au fost certificatul medical şi filmarea realizată de agresor. În baza lor, dar şi antecedentelor penale ale lui Marius M., cel care a lovit vecinul, magistraţii Judecătoriei l-au condamnat pe acesta la 9 luni de închisoare, cu suspendarea executării pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani, ca şi la plata unor daune morale de 4.000 de lei către partea vătămată. Sentinţa definitivă va fi dată de Curtea de Apel, care va prelua dosarul la sfârşitul lunii septembrie.

Comentarii