Antrenor nou la Politehnica

joi, 21 mai 2020, 01:43
3 MIN
 Antrenor nou la Politehnica

Fostul rapidist Marian Rada va fi al doilea secund al lui Mircea Rednic. Antrenorii Politehnicii au stat şi cinci ore la antrenament, pentru a lucra, în trei schimburi, cu jucătorii care au fost împărţiti în grupe de maximum patru .Mihalache şi Rusu au ajuns la acorduri pentru prelungirea contractelor până la finalul sezonului, după Cristea şi Frăsinescu

Poli Iaşi îşi va întări staff-ul tehnic. Silit de condiţiile deosebite de lucru din această perioadă, antrenorul principal Mircea Rednic a căutat un nou colaborator. Conform şefilor clubului ieşean, soluţia aleasă a fost Marian Rada. Fost jucător şi antrenor al Rapidului, Rada (60 de ani) va fi antrenor secund în staff-ul care-i mai cuprinde pe Costel Pană (antrenor secund), Benone Dohot (antrenor de portari) şi Cezar Honceriu (preparator fizic). Ţinând cont de problemele financiare grave cu care clubul se confruntă, Poli va plăti o sumă simbolică pentru salarizarea noului antrenor, se vorbeşte de 500 de euro, restul retribuţiei urmând a fi achitată de Rednic. Decizia de completare a băncii tehnice a fost generată şi de faptul că în primele zile ale săptămânii antrenorii au stat şi cinci ore pe teren, pentru a lucra în trei schimburi, cu grupele de maximum patru jucători care au fost formate.

Altfel, conducerea clubului a continuat ieri discuţiile privind prelungirea contractelor jucătorilor cărora le expirau înţelegerile pe 30 iunie. După Andrei Cristea şi Cosmin Frăsinescu, şefii clubului au ajuns la acorduri de extindere a colaborării şi cu Ovidiu Mihalache şi Denis Rusu. Toţi vor rămâne până la finalul sezonului 2020-2021, care încă nu se ştie când se va relua şi când se va termina, urmând a avea aceleaşi salarii ca pe parcursul campionatului. Preşedintele clubului ieşean, Ciprian Paraschiv, a anunţat că va discuta şi cu ceilalţi componenţi ai lotului care au contracte până pe 30 iunie: Michael Omoh, Răzvan Grădinaru, Habib Habibou, Aleksandru Longher, Linas Klimavicius, Kevin Luckassen, Ştefan Târnovanu, Sorin Şerban, Ovidiu Horşia, Andrei Radu, Fomba Bourama şi Narcis Bădic. În cazurile lui Târnovanu, Şerban şi Horşia trebuie obţinute mai întâi acorduri de prelungire a împrumuturilor de la FCSB, la Radu, de la CFR Cluj, iar la Bourama de la Ceahlăul Piatra Neamţ. În cazul lui Bădic e posibil ca extinderea contractului să nu mai aibă loc, jucătorul de bandă stângă, care a acuzat multe accidentări, lipsind mult timp de la antrenamente în acest an.

Reamintim, Juan Pablo Passaglia, Manuel De Iriondo, Lucas Chacana, Luis Carlos Almada Soares „Platini”, Nicandro Breeveld, Teodor Axinte, Răzvan Onea, Alexandru Zaharia, Rodny Lopes Cabral, Doru Popadiuc şi Gai Assulin sunt sub contract cu Poli cel puţin până în vara anului viitor. Astfel, indiferent de când se va încheia sezonul, în iulie sau august, toţi 11 au drept de joc.

Referitor la cei cinci jucători străini care nu au ajuns încă în Iaşi, Breeveld, Luckassen, Cabral, Klimavicius şi Assulin, până ieri nu au apărut noutăţi, ei fiind în continuare blocaţi în Olanda (primii trei), Lituania şi Anglia. În cazul „olandezilor” sunt speranţe că ar putea ajunge duminică în Iaşi. Reamintim, după întoarcerea în România, cei cinci vor trebui să stea două săptămâni în izolare. (Ovidiu MINEA)

 

Comentarii