Apărare beton, atac de carton

luni, 18 februarie 2019, 02:43
4 MIN
 Apărare beton, atac de carton

 

Poli a câştigat pe terenul Viitorului după un meci în care defensiva a rulat foarte bine, iar atacul a trmis un singur şut pe poartă, din penalty. Succesul, obţinut cu şansă, poziţionează bine Politehnica în lupta pentru calificarea în play-off

 

Când a plecat din Copou, antrenorul Nicolo Napoli, despre care se spune că a fost cel mai norocos tehnician din istoria Politehnicii, a uitat o cană în vestiar… Însetat de performanţă, Flavius Stoican a utilizat-o din plin, cu folos (!), în trecutul sezon regulat. La finalul lui, deşi echipa nu a stat nicio rundă în primele şase locuri, a prins play-off-ul in extremis, după ce a pierdut ultimul meci, disputat pe teren propriu!

Cana a fost rătăcită în faza a doua a campionatului trecut, însă a fost redescoperită în acest an, după duelul cu Dinamo. Politehnica a trecut cu 1-0 de Gaz Metan Mediaş după ce a jucat fotbal vreun sfert de oră, iar multă lume a susţinut că golul care a decis soarta partidei a fost marcat neregulamentar. Apoi, vineri a învins Viitorul, în deplasare, la capătul unui meci în care a trimis un singur şut pe poartă! Apărută în minutul 85, din penalty, unica încercare cadrată a adus Iaşului trei puncte extrem de importante în cursa de calificare în play-off.

Poli a avut două feţe în duelul cu formaţia lui Gică Hagi, care până vineri nu pierduse niciun duel cu Stoican. “Regele” câştigase toate cele cinci dispute din campionat de când ultimul a urcat în Copou, plus una de Cupă.

Faţa frumoasă a fost construită în principal de cei cinci jucători cu profil defensiv, care au avut o prestaţie solidă. Gardoş – Frăsinescu – Mihalache (folosit din nou închizător) a fost un fel de “triunghi al Bermudelor în care toate mingile periculoase dispăreau, iar Bosoi, cât a jucat, şi Sin şi-au făcut treaba pe flancuri. Drept urmare, Viitorul nu a avut decât o ocazie clară de gol, venită din lovitură liberă, Hagi junior trăsnind bara în minutul 76.

Cealaltă jumătate a Iaşului, ofensiva, a fost hâdă. Mijlocaşii nu au construit nimic, nereuşind să creeze vreo acţiune periculoasă nici măcar în cele 22 de minute în care Poli a avut om în plus, iar Garros, fără mingi utile, a părut rătăcit pe gazon. Şansa Iaşului a fost că Viitorul a fost trădată de lipsa de experienţă. Dobrogenii, care au avut un singur jucător peste 23 de ani în formula de start (!), au pierdut uşor mingea, prin Ianis Hagi, în minutul 85, nu l-au faultat pe Sin la mijloc, l-au scăpat incredibil de lejer pe Platini din marcaj (vinovat – De Nooijer) şi au comis faultul în careu care a scris soarta meciului.

Cu un plus important la capitolul atitudine, Politehnica a profitat astfel la maximum de criza severă a constănţenilor, care au ajuns la al şaptelea meci consecutiv fără victorie şi al şaselea fără gol marcat (!) şi s-a poziţionat pe un culoar foarte bun în cursa de calificare în play-off. Cursă care mai cuprinde două hopuri, disputa contra CFR Cluj, de acasă, programată sâmbătă şi duelul cu Hermannstadt, de pe teren neutru, sibienii jucând la Piteşti meciurile programate pe teren propriu.

Hopuri accesibile, dacă ţinem cont că Poli întâlneşte, după Mediaş şi  Viitorul, alte două echipe în criză, CFR Cluj şi FC Hermannstadt, fără victorii în 2019. Trăgând linie, speranţe mari în Copou pentru reeditarea clasării de anul trecut.

 

Poli-catalog

 

Miño (5,5) – nu a avut de lucru.

Bosoi (6) – sigur, a contribuit la eliminarea lui Drăguş.

Gardoş (6,5) – atent.

Frăsinescu (6,5) – stâlpul apărării.

Sin (6,5) – are meritul de a fi făcut o cursă de aproape 50 de metri la faza care a generat penaltiul din care s-a marcat.

Mihalache (6,5) – centrul de greutate al Politehnicii.

Zaharia (5) – foarte puţine atingeri ale balonului.

Flores (5) – în scădere de turaţie faţă de anul trecut, a primit un avertisment care-l face să lipsească în duelul contra CFR.

Qaka (4,5) – nu justifică deloc salariul lunar de 10 000 de euro; a luat aiurea un cartonaş galben, care-i aduce o nouă suspendare.

Burlacu (5) – calităţi nepuse în valoare.

Garros (6,5) – şters, a transformat penaltiul care a decis soarta meciului.

Semedo (4) – a luat două avertismente în 13 minute şi a fost eliminat după doar 23 de minute de joc. m

Platini (6) –a ieşit în evidenţă doar când a obţinut penaltiul decisiv.

Petre a intrat în minutul 79.

 

 

 

 

 

Comentarii