Armand Goșu: Putin se va prăbuși. Gata, se termină!

marți, 01 martie 2022, 10:45
1 MIN
 Armand Goșu: Putin se va prăbuși. Gata, se termină!

Criza din Ucraina va grăbi prăbușirea regimului Putin. Nu în câteva zile, dar se va prăbuși. Natural ar fi ca elita din jurul lui Putin să vrea să se salveze. Nu îl mai văd pe Putin controlând situația. Perioada de sărăcie dramatică din anii ’80 din URSS ar putea să fie parfum față de ceea ce urmează acum în Rusia, afirmă conf. univ. dr. Armand Goșu.

Într-un interviu acordat SpotMedia.ro, Armand Goșu explică de ce Vladimir Putin a ratat planul pentru Ucraina.

În opinia lui Armand Goșu, „rușii sunt vinovați pentru situația de acum. Pasivitatea lor e de vină. Un sfert din populația Moscovei are bunici, străbunici, rude în Ucraina. Înțeleg că îi sună și le cer iertare pentru ce face Putin. În loc să ceri iertare, de ce nu protestezi?”

„În funcție de cum va evolua criza, nu exclud ca Ucraina să primească un pachet special care să presupună și o negociere rapidă. În UE ar deveni un jucător important. Uniunii i-ar conveni să se extindă cu o țară de dimensiunea și cu poziția Ucrainei, însă elita din România n-ar fi entuziasmată”.

„Nu în câteva zile, dar se va prăbuși. Această criză va grăbi prăbușirea regimului Putin. Gata, se termină!”, a spus Goșu.

Citiți interviul pe spotmedia.ro.

Comentarii