Atac virulent al lui Pandele, la adresa Patriarhiei: Fiecare fariseu pe limba lui piere

luni, 10 iulie 2023, 21:10
1 MIN
 Atac virulent al lui Pandele, la adresa Patriarhiei: Fiecare fariseu pe limba lui piere

Primarul din Voluntari, Florentin Pandele, a lansat, luni seară, pe Facebook, un atac virulent la adresa purtătorului de cuvânt al Bisericii Ortodoxe, pe care l-a numit ”fariseu” și l-a acuzat că, ”în mod clar cu sprijin și inspirație din alte instituții, altele decât Biserica, purtătorul de cuvânt al B.O.R. s-a transformat în vârf de lance al curentului așa-zis progresist”. 

Pandele a precizat că ieșirea lui Bănescu a fost ”cu sau fără voie de la superiorii săi ierarhici (pe linie bisericescă), iar în cazul acesta tăcerea poate fi interpretată drept o formă de încuviințare”, un atac la Patriarhie.

Purtătorul de cuvânt al BOR a lansat joi un șir de critici dure după dezvăluirile din dosarul ”azilelor groazei”, cu aluzii voalate la Gabriela Firea, care s-a și simțit vizată de critici. Unul dintre azile este în Voluntari, unde primar este Florentin Pandele, iar din Asociația care îl gestionează a făcut parte unul dintre oamenii de încredere ai Gabrielei Firea, aminteste g4media.ro.

Bănescu s-a referit, în ieșirea sa publică, la o persoană care s-a ”cățărat suficient de sus încât să poți vedea nu doar în curtea proprie, ci până departe” și care ”afișează și clamează creștinismul”, fără a numi explicit persoana căreia îi este adresată critica.

Vasile Bănescu declarase că ”a te lepăda de orice răspundere după care adaugi un grăbit „Doamne ajută” e proba supremă de abjecție și cinism”.

Comentarii