Atenţie unde parcaţi maşina în stradă! Azi începe curăţenia de primăvară la Iaşi. Iată orarul!

miercuri, 01 martie 2023, 02:50
2 MIN
 Atenţie unde parcaţi maşina în stradă! Azi începe curăţenia de primăvară la Iaşi. Iată orarul!

Primăria Iaşi şi Salubris încep de astăzi curăţenia de primăvara în oraş, care se va desfăşura anul acesta din martie şi până pe 12 aprilie. Serviciul de salubritate a început să-i notifice pe ieşeni încă de zilele trecute să nu îşi parcheze maşinile în unele zone din oraş, pentru a facilita intervenţia utilajelor de salubrizare pe străzi, altfel riscă să li se ridice maşinile şi, pe deasupra, să primească şi amenzi. Autorităţile locale fac apel la cetăţeni să dea şi ei o mână de ajutor, prin colectarea eventualelor deşeuri şi depozitarea la punctele de colectare. La rândul lor, angajaţii Servicii Publice Iaşi continuă cu amenajarea spaţiilor verzi, lucrări fiind anunţate în multe cartiere din oraş.

 

Curăţenia de primăvară se va face după un calendar aprobat pe străzi şi zile, de luni până vineri, între orele 8.00 şi 18.00. Salubris îi va notifica din timp pe ieşeni când va ajunge pe strada lor, acţiunile fiind anunţate atât în mediul online, cât şi fizic în zonele respective, prin flyere şi afişe. Potrivit programului, astăzi, 1 martie, operatorul de salubritate va acţiona pe strada Păcurari şi şoseaua Păcurari (partea dreaptă de la intrarea în oraş către Niciman), joi, 2 martie, pe Strada Păcurari şi Şoseaua Păcurari (partea dreaptă de la Petru Poni către ieşirea din oraş), iar vineri, 3 martie, pe Strada Moara de Foc şi Strada Canta (partea dreaptă de la pasaj Octav Băncilă către ieşirea din oraş). În zona şi perioada planificată, proprietarii maşinilor trebuie să asigure eliberarea carosabilului pentru a facilita intervenţia utilajelor de salubrizare.

Tot cu venirea primăverii, cel puţin din punct de vedere calendaristic, se pune din nou pe treabă şi Servicii Publice Iaşi, societate din subordinea Primăriei, care va continua reabilitarea spaţiilor verzi în multe zone din oraş. Sunt vizate şi gardurile rămase printre blocuri, puse de locatari, pe care angajaţii Servicii Publice le vor scoate. „La momentul de faţă echipele noastre lucrează în mai multe zone din oraş. Pe strada Luca Arbore, strada Stindardului, cât şi pe strada Garabet Ibrăileanu, în zona Păcurari vechi, unde este o zonă generoasă şi facem un parc nou. Avem Râpa Galbenă, intrăm şi în zona Golia, dar şi pe Aleea Decebal, Aleea Rozelor. De asemenea, avem lucrări şi în zona Alexandru cel Bun şi proximitate, iar apoi pe strada Hlincea, şi acolo este o zonă generoasă, unde vom face un parc. Ca în fiecare an, decopertăm anumite zone de pământ, scoatem vegetaţia îmbătrânită, dar şi gardurile vechi dintre blocuri, (…) completăm cu pământ vegetal, apoi se realizează sistemele de irigaţii. Ulterior, se trece la gazonarea zonei”, ne-a explicat Laurenţiu Ivan, directorul Servicii Publice Iaşi. 

Vezi AICI programul Salubris aprobat

Comentarii