Aterizare de urgență pe aeroportul Otopeni, după ce comandantul aeronavei și-a pierdut cunoștința în timpul zborului

sâmbătă, 25 martie 2023, 17:32
2 MIN
 Aterizare de urgență pe aeroportul Otopeni, după ce comandantul aeronavei și-a pierdut cunoștința în timpul zborului

O aeronavă Tarom (Cursa Tarom Rot 7673 cu avionul Boeing 737-800 YR-BGK ) a aterizat de urgență pe Aeroportul Otopeni, din pricina unei urgențe medicale.  Potrivit surselor citatate de BoardingPass.ro pilotul este cel care are nevoie de asistență medicală.

Echipaje SMURD au ajuns deja la Otopeni, pentru a-i acorda pilotului primul ajutor. Bărbatul, comandant de Aeronavă, ar avea vârsta de 30 de ani.

„Cursa Tarom Rot 7673 cu avionul Boeing 737-800 YR-BGK de la Timisoara la Hurgada (Egipt) se reîntoarce in Romania pe Otopeni din cauza unei urgente medicale. La bord pilotul comandant R.S. nu se simte bine (si-a pierdut cunoștiința) si s-au declansat procedurile de urgenta”, a transmis o sursă din cadrul Aeroportului Otopeni.

Compania TAROM transmite că siguranța pasagerilor și a echipajului nu a fost pusă în pericol nicio clipă și că zborul RO 7673 va decola în cel mai scurt timp către Egipt. Redăm comunicatul integral al companiei: „Compania TAROM informează că din cauza unei urgențe medicale a unuia dintre membrii echipajului de comandă, aeronava care efectua zborul RO 7673 pe ruta Timișoara-Hurghada a efectuat o aterizare de urgenţă , conform procedurilor standard în astfel de situații. Menționăm că la bord se aflau 184 de pasageri, iar siguranța acestora și a echipajului nu au fost puse în pericol nicio clipă. Aeronava a aterziat în condiţii de maximã siguranţã pe Aeroportul Internațional Henri Coandă, iar pilotul a fost preluat de către o echipă medicală. Zborul RO 7673 va decola în cel mai scurt timp către Hurghada – destinația finală, estimăm ora locală 18:00. Vă mulțumim pentru înțelegere și vă reamintim faptul că siguranța echipajelor și a pasagerilor TAROM a fost, este și va rămâne principalul nostru obiectiv.”

Comentarii