Au mai rămas patru săptămâni până începe școala. Primul modul durează până pe 27 octombrie. Noutățile pentru elevii din clasele a V-a și a VII-a

luni, 14 august 2023, 11:59
2 MIN
 Au mai rămas patru săptămâni până începe școala. Primul modul durează până pe 27 octombrie. Noutățile pentru elevii din clasele a V-a și a VII-a

Au mai rămas exact patru săptămâni până când elevii și profesorii se întorc la cursuri. Anul școlar 2023-2024 începe luni, 11 septembrie, conform calendarului oficial. Primul modul durează până pe 27 octombrie când vine vacanța de toamnă, de o săptămână, pentru toți elevii. Mai multe modificări sunt aduse la începutul lunii septembrie prin legea educației pentru învățământul preuniversitar, cum este cazul noilor burse școlare, dar și al examenelor pe care le vor da în viitor elevii de clasa a V-a și a VII-a.
 

28 de zile de vacanță de vară au mai rămas pentru copiii de grădiniță, elevi și profesori până încep cursurile. Calendarul anului școlar 2023-2024 a fost aprobat de Ministerul Educației pe data de 9 martie 2023, prin ordinul 3.800, iar organizarea acestuia este pe module/ intervale de cursuri, la fel ca anul școlar anterior. Sunt 5 module, despărțite de 5 vacanțe. Cursurile se încheie pe 21 iunie 2024, potrivit structurii publicate în Monitorul Oficial pe 15 martie anul acesta.

Și anul acesta școlar va avea o vacanță „mobilă”, cel puțin așa a fost denumită de oficialii din Educație, alții o numesc „vacanță de schi”. Până acum, aceasta a fost fixată de doar câteva inspectorate școlare. Într-un articol Edupedu.ro am publicat calendarele pentru mai multe județe – le puteți descărca și imprima de aici. Asta face ca fiecare județ să aibă o structură ușor diferită a anului școlar, mai precis modulele 3 și 4 sunt diferite ca durată.

Anul școlar 2023-2024 are o durată de 36 de săptămâni de cursuri. „Școala altfel” și „Săptămâna verde” au loc în perioada 11 septembrie 2023 – 26 aprilie 2024, adică pot fi puse de școli în oricare dintre modulele 1, 2, 3 și 4, în intervale de câte 5 zile consecutive lucrătoare. Cele două programe se planifică în module diferite. Perioadele pentru cele două săptămâni „Școala altfel” și „Verde” vor trebui comunicate de către școli părinților și elevilor până la 1 octombrie 2023, conform ordinului de ministru citat.

Mai mult, pe edupedu

Comentarii