Au venit banii la băieţi!

miercuri, 28 decembrie 2016, 02:43
2 MIN
 Au venit banii la băieţi!

 

Fotbaliştii de la CSM Poli au încasat retribuţiile pe luna octombrie. Clubul din Copou mai are nevoie de circa 350 mii de euro pentru a încheia anul pe zero. Banii din drepturile de televizare ajung pentru stingerea datoriilor, plata salariilor şi cantonamentul din Turcia, dar pentru sezonul de primăvară, se ajunge din nou la mila Primăriei
 
 
Informaţiile prezentate de “Ziarul de Iaşi” în privinţa salariilor fotbaliştilor de la CSM Politehnica Iaşi s-au adeverit. Ieri, jucătorii ieşeni au avut surpriza de a constata că în contuile lor au intrat salariile pe luna octombrie. Reamintim, surse din cadrul Fundaţiei Sportului Ieşean anunţaseră săptămâna trecută că plata retribuţiilor amintite se va face în această săptămână.
Drept urmare, jucătorii ieşeni vor face Revelionul cu un singur salariu restant, cel corespunzător lunii noiembrie, plata drepturilor pe luna decembrie având termen de achitare 15 ianuarie. În plus, conform preşedintelui clubului, Florin Prunea, fotbaliştii mai au de încasat contravaloarea chiriilor pe o perioadă de şapte luni pentru apartamentele în care locuiesc, plus cinci prime de victorie. În ceea ce priveşte bonusurile de rezultat, care sunt stipulate doar în Regulamentul de Ordine Interioară al clubului, acestea ar putea fi însă anulate în vacanţa de iarnă. Astfel, s-ar obţine o reducere a cheltuierilor, conducerea clubului studiind varianta de a păstra doar bonusurile de obiectiv, care sunt stipulate în contractele fiecărui jucător.
Dacă fotbaliştii vor fi ceva mai liniştiţi de sărbători, situaţia financiară a clubului rămâne critică. La ora actuală, conform unor estimări, CSM Poli ar mai avea nevoie de peste 350 000 de euro pentru a avea zero datorii în 2016, gruparea din Copou având, pe lângă cele două salarii rămase de plătit, datorii mari către bugetul de stat şi terţi. Colacul de salvare pentru obţinerea licenţei, care se acordă cluburilor care demonstrează la 31 martie 2017 că sunt la zi cu plăţile pentru anul 2016, va fi rata de 600 000 de euro din drepturile de televizare, care este aşteptată în luna ianuarie. “Cu banii din rata TV din ianuarie am putea stinge datoriile, face plăţile pe luna ianuarie şi asigura necesarul echipei pentru cantonamentul din Turcia şi perioada de pregătire a sezonului de primăvară. În acesta vom intra însă, aproape sigur, fără niciun leu în cont, evoluţia clubului din februarie încolo depinzând de ce vor decide oficialităţile locale” a spus o sursă din cadrul CSM Poli.
 
 
 

    

Comentarii