AUR şi Şoşoacă vor să pună duminica lacăt pe supermarketuri

sâmbătă, 17 iunie 2023, 11:17
1 MIN
 AUR şi Şoşoacă vor să pună duminica lacăt pe supermarketuri

S-au aflat cine sunt iniţiatorii proiectului depus în parlament prin care românii nu vor mai avea acces la supermarket duminica. Iniţiatorii proiectului depus în parlament prin care românii nu vor putea avea acces la supermarketuri duminica vin, în mare parte din partidul AUR, în frunte cu senatoarea Diana Şoşoacă. 

Aceştia afirmă faptul că supermarketurile au un comportament abuziv în ceea ce priveşte puterea de cumpărare pentru a forţa la scăderea preţurilor plătite furnizorilor la nivel nesustenabil şi prin impunerea unor motive neloiale. Aceştia menţionează că presunea asupra furnizorilor produce efecte negative asupra calităţilor locurilor de muncă şi asupra protecţiei mediului, dar aduce dificultăţi şi consumatorilor care se confruntă cu o potenţială pierdere a a diversităţii prouselor a moştenirii culturale şi a magazinelor mici.

În proiectul de lege se aminteşte faptul că supermarketul sau hipermarketul, persoană juridică autorizată să desfăşoare activităţi de comercializare pentru produsele alimentare are obligaţia să îşi schimbe programul de funcţionare a serviciilor în relaţiile comerciale pe care le-a stabilit în sensul funcţionării de luni până sâmbătă la ora 14:00 în scopul sprijinirii activităţilor a operatorilor economici care sunt producători locali, zonali sau naţionali. 

Cititi mai multe detalii pe newsweek.ro

Comentarii