Autorul atentatului de la Halle, Stephan Balliet, ia pentru scurt timp ostatici doi agenţi penitenciari

marți, 13 decembrie 2022, 13:24
1 MIN
 Autorul atentatului de la Halle, Stephan Balliet, ia pentru scurt timp ostatici doi agenţi penitenciari

Autorul atentatului sângeros de la 9 octombrie 2019, de Yom Kippur, în Sinagoga din Halle, în Saxonia-Anhalt, în estul Germaniei, Stephan Balliet, un adept al ideologiilor de extremă dreapta şi complotiste, a luat pentru scurt timp ostatici doi agenţi de la penitenciar, luni, în Închisoarea Burg, în acelaşi land, după care a fost imobilizat, anunţă marţi autorităţile germane, relatează AFP.

Stephan Balliet, în vârstă de 30 de ani, condamnat la închisoare pe viaţă cu privire la atentatul din 2019, a reuşit luni seara să ia ostatici doi agenţi penitenciari, după care a fost imobilizat de către alţi agenţi, potrivit unui purtător de cuvânt al Ministerului regional al Justiţiei, care nu a oferit alte detalii în acest stadiu. Cei doi agenţi nu au fost răniţi, potrivit presei locale.

Stephan Balliet, un adept al ideologiilor extremi drepte şi complotiste, a încercat, la 9 octombrie 2019, să pătrundă în Sinagoga din Halle, în landul Saxonia-Anhalt, cu scopul de a comite un carnagiu, de sărbătoarea evreiască Yom Kippur.

El nu a reuşit, până la urmă, să pătrundă în lăcaşul de cult, în care se aflau, în acea zi, numeroşi credincioşi. Însă el a ucis o trecătoare şi un bărbat refugiat, într-un fast-food, după care a fost arestat,.

”Terorismul” extremei drepte a fost rificat la o ameninţare de prim rang în Germania. Un grupuscul extremist înarmat care a plănuit să răstoarne statul democratic german şi să ia cu asalt Parlamentul german a fost destructurat săptămâna trecută.

 

Comentarii