Avere de polițist șpăgar: Peste 1 milion de euro, 3 mașini, 21 de ceasuri de lux, 46 de apartamente, terenuri și spații comerciale, bijuterii

vineri, 16 decembrie 2022, 08:17
3 MIN
 Avere de polițist șpăgar: Peste 1 milion de euro, 3 mașini, 21 de ceasuri de lux, 46 de apartamente, terenuri și spații comerciale, bijuterii

Informațiile care ies la iveală într-unul dintre cele mai mari dosare de corupție la o unitate de stat sunt uluitoare. Dintr-o funcție publică plătită nu tocmai generos, un șef a reușit să adune avere într-un timp record. În ancheta privitoare la mita acordată la Serviciul de Permise Suceava s-a efectuat trimiterea în judecată a dosarului cu numărul 5 care vizează fapte de corupție legate de eliberarea permiselor de conducere.

În acest dosar au fost trimiși în judecată 25 de inculpați, între care angajați ai Ministerului Afacerilor Interne, instructori și intermediari ai școlilor de șoferi care, în schimbul unor sume de bani, ar fi permis fraudarea probei teoretice a examenului de obținere a permisului de conducător auto unui număr de 70 de candidați, în cursul lunii septembrie 2020, scrie Botosaneanul.

AVEREA obținută din șpagă: Peste 1 milion de euro, 3 mașini, 21 de ceasuri de lux, 46 de apartamente, terenuri și spații comerciale și tot felul de bijuterii

Informațiile care ies la iveală într-unul dintre cele mai mari dosare de corupție la o unitate de stat sunt uluitoare.

Dintr-o funcție publică plătită nu tocmai generos, un șef a reușit să adune avere într-un timp record.

Fraudă de proporții, cinci dosare trimise la instanță 
 

În ancheta privitoare la mita acordată la Serviciul de Permise Suceava s-a efectuat trimiterea în judecată a dosarului cu numărul 5 care vizează fapte de corupție legate de eliberarea permiselor de conducere.

 

În acest dosar au fost trimiși în judecată 25 de inculpați, între care angajați ai Ministerului Afacerilor Interne, instructori și intermediari ai școlilor de șoferi care, în schimbul unor sume de bani, ar fi permis fraudarea probei teoretice a examenului de obținere a permisului de conducător auto unui număr de 70 de candidați, în cursul lunii septembrie 2020.

 

Și acest dosar a fost disjuns având în vedere dimensiunea infracțională și numărul mare de persoane implicate în întreaga procedură de examinare.               

În acest moment, se mai desfășoară cercetări pentru fapte legate de fraudarea probei practice a examenului, urmărirea penală continuând într-un dosar separat.

Mită pentru fraudă la proba teoretică 

În prezentul dosar, privind doar fraudarea probei teoretice, au fost trimiși în judecată, în stare de libertate următorii inculpați:

Obreja Radu Ionuț, comisar șef de poliție, la data faptelor șef al Serviciului Permise Suceava, pentru comiterea infracțiunilor de:

               – luare de mită în formă continuată,

               – instigare la  spălarea a banilor,

 

Perijoc Gheorghe Ionel, la data faptelor agent de poliție în cadrul MAI – Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor, pentru comiterea infracțiunii de complicitate la luare de mită în formă continuată.

În cauză a fost dispusă măsura sechestrului asigurător asupra următoarelor sume de bani și bunuri aparținând inculpatului Obreja Radu Ionuț, după cum urmează:

 

               – 123.220 euro, 1.003 dolari americani, 180 lire sterline și 107.900 lei, ridicate de la domiciliul inculpatului Obreja Radu Ionuț,

               – 46 de bunuri imobile (apartamente, terenuri, spații comerciale),

               – 3 autoturisme,

               – 21 ceasuri de lux,

               –  bijuterii (36 de piese).

Mai mult, pe botosaneanl.ro

Comentarii