Avioanele care urmau să aterizeze la Chișinău, redirecționate la Iași

joi, 24 februarie 2022, 13:33
2 MIN

Ca urmare a închiderii spațiului aerian din Republica Moldova, avioanele care urmau să aterizeze la Chișinău după ora 12 au fost dirijate către aeroportul Iași.

"Aeroportul Iași are întreaga infrastructură necesară pregătită și personal pentru a primi orice aeronavă care va fi redirecționată la noi. Deja la ora 12,39 o aeronava a companiei Wizz Air ce trebuia sa aterizeze la Chișinău a aterizat pe pista de la Iași. Mai așteptăm două aeronave ale companiei Air Moldova în perioada următoare", a declarat Elena Troia, purtător de cuvânt al Aeroportului Iași.

Aeronava Wizz Air care a aterizat deja venea din Bergamo, Italia și avea 165 de persoane la bord.

Celelalte două aeronave care vor fi redirecționate la Iași vin de la Tel Aviv și Sharm El Sheikh (Egipt) și au împreună 365 de persoane la bord.

Traficul de pasageri și orarul de zbor nu sunt afectate pe Aeroportul Iași.

Pasagerii care au ajuns la Iași în loc de Chișinău vor parcurge ultima parte a călătoriei lor cu autocare puse la dispoziție de companiile de zbor afectate.

Spațiul aerian al Ucrainei este închis zborurilor civile pe timpul conflictului cu Rusia. Probabil vor mai fi aeronave care vor ajunge în România.

De altfel, operatorul aerian low-cost Wizz Air a anunţat joi că suspendă temporar toate operaţiunile de zbor în Ucraina, în urma închiderii spaţiului aerian.

"Din cauza evenimentelor actuale din Ucraina şi a închiderii spaţiului aerian, Wizz Air regretă să informeze clienţii că trebuie să suspende temporar toate operaţiunile de zbor din ţară. Pasagerii cu zboruri rezervate spre şi dinspre Ucraina pot găsi mai multe informaţii pe wizzair.com sau, alternativ, prin intermediul centrului de relaţii clienţi al companiei aeriene: 00380.893.202.532. Siguranţa şi securitatea pasagerilor şi a echipajului nostru rămân prioritatea noastră numărul unu şi sperăm că lucrurile vor reveni la normal în Ucraina în curând", se precizează într-o declaraţie a reprezentanţilor companiei.

Și compania aeriană TAROM anunţă că suspendă operarea zborurilor spre şi dinspre Chişinău, începând de astăzi, după ce Republica Moldova şi-a închis spaţiul aerian.

”Dragi pasageri, vă informăm faptul că Republica Moldova şi-a închis spaţiul aerian începând de astăzi, 24 februarie 2022, ora 12:02, având în vedere situaţia de conflict din regiune. În acest sens, TAROM suspendă operarea zborurilor spre/dinspre Chişinău, începând de astăzi (zborurile RO201, RO202, RO207, RO208, RO209 şi RO210)”, a transmis compania aeriană.

Comentarii