Avocatul Horga, inculpat a doua oară pentru consum de alcool la volan

joi, 17 iunie 2021, 01:57
1 MIN
 Avocatul Horga, inculpat a doua oară pentru consum de alcool la volan

Un avocat va ajunge în faţa judecătorilor în postura mai puţin obişnuită de inculpat. Pe rolul Curţii de Apel a fost înscris dosarul prin care avocatul Andrei Horga este acuzat de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe. Primul termen al procesului nu a fost încă stabilit.

Horga a fost implicat într-un accident auto produs în seara de Dragobete, în jurul orei 22.00, în Rediu. Avocatul a pierdut controlul volanului şi a ieşit de pe carosabil, acroşând unul după altul trei automobile parcate în faţa curţilor. La faţa locului s-au prezentat poliţiştii din cadrul postului Rediu. La testarea alcoolscopică, a fost stabilită o alcoolemie de 0,73‰ alcool pur în aerul expirat.

Citește și: VIDEO – Un avocat iesean băut a făcut prăpăd printre mașinile parcate pe marginea drumului în Rediu

Incidentul de acum patru luni nu este primul de această natură în care este implicat Horga. În urmă cu 10 ani, avocatul a fost trimis în judecată după ce a pierdut controlul volanului, înfigându-se într-un stâlp. Anchetatorii au stabilit retroactiv că Horga avea o alcoolemie de 2,35‰ în sânge. La momentul respectiv, Horga a fost condamnat la 3 luni de închisoare cu suspendare. Conducerea unui autovehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe se pedepseşte cu închisoarea de până la 5 ani sau cu amendă. 

Comentarii