Azi se afişează rezultatele la Bac

marți, 31 august 2021, 01:50
1 MIN
 Azi se afişează rezultatele la Bac

Primele rezultate ale sesiunii de toamnă a Bacalaureatului vor fi afişate astăzi, până la ora 12.00, cei peste 1.000 de candidaţi de la nivelul judeţului Iaşi urmând să afle dacă au promovat sau nu probele scrise ale examenului.

Candidaţii de la nivelul judeţului Iaşi au suţinut probele bacalaureatului de toamnă la nivelul a patru unităţi de învăţământ din municipul Iaşi, cei peste 1.280 de candidaţi înscrişi fiind repartizaţi la Colegiului Tehnic „Gheorghe Asachi” din Iaşi, Colegului Tehnic „Mihail Sturdza” Iaşi, la Liceului Tehnologic „Dimitrie Leonida” şi Liceului Tehnologic de Transporturi şi de Construcţii Iaşi.

Prima probă scrisă a avut loc pe 16 august, la Limba şi literatura română, pe 17 august s-a desfăşurat Proba obligatorie a profilului, pe 18 august cea la alegere a profilului şi specializării, iar pe 19 august a fost programată cea la Limba şi literatura maternă, la nivelul judeţului Iaşi nefiind însă înscrişi candidaţi.

Potrivit calendarului, pe 23 şi 24 august a avut loc evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, pe 25 august evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, pe 26 şi 27 august Evaluarea competenţelor digitale, iar pe 30 şi 31 august Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională.

Eventualele contestaţii pot fi depuse în cursul zilei de astăzi, urmând ca pe 3 septembrie să fie afişate rezultatele finale. 

Comentarii