Bacalaureatul la îndemâna oricui

luni, 25 iunie 2018, 12:48
2 MIN
 Bacalaureatul la îndemâna oricui

* Astăzi, absolvenţii liceelor din întreaga ţară trec prin prima probă (scrisă) de foc, la Limba şi literatura română. Dacă ne gândim la câteva înalte personaje ale societăţii româneşti din zilele noastre, realizăm că se merge pe dăncilizare şi grapinizare, aşa că rezultatele la examen mai puţin contează – oricum, multe loaze care vor trece de bacalaureat ca lebăda pe apă (printre trestii să se culce) îşi vor primi, cât de curând, şi diplomele de doctorat, pentru o frumoasă carieră politică pe banii noştri. Cititul nu se mai numără printre activităţile unor elevi români, fiindcă, prin comparaţie cu filmele de superacţiune şi tabloidele de senzaţie, cărţile par plicticoase. Este nevoie de ceva nou, măcar pe partea de prezentare, pentru a atrage. Măcar cam aşa:

* Dramă sângeroasă şi animale vorbitoare! O oaie îşi anunţă stăpânul moldovean că doi colegi plănuiesc să-l omoare la apus de soare fiindcă are cai învăţaţi şi câini mai bărbaţi! La nunta victimei a căzut o stea!

* Superproducţie SF erotică! Pământeancă (una la părinţi) din rude mari, împărăteşti, sedusă de un extraterestru venusian (luciferian) nemuritor şi rece!

* Plantaţie de iarbă în judeţul Neamţ! Un copil, hoţ de pupeze reprofilat pe cireşe, a distrus toată cânepa mătuşii sale, care o cultiva la adăpost de priviri indiscrete!

* Mai tare ca în Terminator! Zece cetăţeni din Vaslui (unul dintre ei cunoscut şi sub porecla de "sergentul"), membri ai clanului Curcanilor, au trecut graniţa în Bulgaria şi au ajuns în zona Plevnei, unde au omorât fără milă zeci de cetăţeni turci!

* Triunghi amoros cu implicaţii politice! Un cetăţean turmentat a găsit un document pierdut, de mare importanţă pentru partidul aflat la guvernare!

* Scene mai groaznice decât în cele mai tari filme horror! O întreagă pădure dedicată spânzuraţilor! Interzis celor mai slabi de înger!

* Bătaie de joc la adresa sănătăţii clienţilor! Descindere de amploare a inspectorilor în mai multe localuri din ţară: astfel, s-a descoperit că din bube, mucigaiuri şi noroi unii comecianţi iscau frumuseţi şi preţuri noi!

Comentarii