Băiatul de 12 ani din Vaslui peste care a căzut un stâlp are nevoie de două intervenţii chirurgicale

duminică, 20 martie 2022, 19:45
1 MIN
 Băiatul de 12 ani din Vaslui peste care a căzut un stâlp are nevoie de două intervenţii chirurgicale

Băiatul de 12 ani, una dintre victimele accidentului din localitatea Siscani, judeţul Vaslui va mai suferi cel puţin doua intervenţii chirurgicale. Acesta s-a ales cu fractura deschisa de gamba, după ce un stâlp de electricitate lovit de un camion de mare tonaj s-a prăbuşit peste el şi peste fratele sau geamăn, în timp ce se jucau în curtea casei.

"Pacientul in varsta de 12 ani, transportat la spital cu elicopterul SMURD, a fost internat in Sectia de Chirurgie Plastica/ATI cu diagnosticul: soc hemoragic, politraumatism, Ischemie acuta membru inferior stang, traumatism prin strivire membru inferior stang, fractura cominutiva femur stang, fractura cominutiva tibie stanga, fractura cominutiva peroneu stang, dezmanusare gamba stanga. Imediat de la internare s-a inceput terapia intensiva de sustinere a functiilor vitale si de corectare a parametrilor biologici.

Cititi si: Camion răsturnat într-o curte unde se jucau doi copii. Unul e în stare gravă

S-a intervenit chirurgical in echipa mixta chirurgie plastica si ortopedie pediatrica. S-au obtinut reducerea si fixarea focarelor de fractura mentionate si revascularizarea gambei si piciorului stâng. In prezent copilul este in Sectia ATI, detubat, constient, cooperant, cu stare generala ameliorata. Copilul va necesita interventii chirurgicale ulterioare pentru acoperirea defectelor de parti moi si consolidarea viabilitatii gambei si piciorului stang. Urmatoarele interventii chirurgicale sunt programate pentru următoarele doua zile", a declarat dr. Sidonia Susanu, Sefa Clinicii de Chirurgie Plastică di Recuperatorie din cadrul Spitalului Sfânta Maria.

Comentarii