Bărbat abandonat de familie în spital. Medicii, legaţi de mâini: nu au soluţii

marți, 21 mai 2019, 01:50
2 MIN
 Bărbat abandonat de familie în spital. Medicii, legaţi de mâini: nu au soluţii

Pacientul refuza iniţial orice tratament, acceptând doar mâncare.

Bărbatul în vârstă de 60 de ani care a fost abandonat de familie aproape trei săptămâni în spital va mai rămâne internat o perioadă pentru tratament, în timp ce medicii caută o soluţie pentru el.

Bărbatul a fost adus cu ambulanţa la Unitatea de Primire Urgenţe (UPU) a Spitalului „Sfântul Spiridon“ din Iaşi pe 2 mai, din cauza unei cangrene la picior.

Până weekendul acesta, niciun membru al familiei nu a venit să-l caute, iar bărbatul, cunoscut cu probleme psihice, fiind internat de mai multe ori la Institutul de Psihiatrie „Socola“ din Iaşi, a refuzat să plece acasă.

Acesta nu a vrut iniţial, spun doctorii, nici să ia tratament şi nici să lase să-i fie amputat piciorul afectat, fiind de acord doar să primească mâncare. Ajutaţi de poliţişti, doctorii au încercat să-l ducă înapoi acasă, însă pentru că au constatat că locuinţa sa este insalubră şi că bărbatul nu s-ar descurca fără ajutor l-au adus înapoi la spital.

Sâmbătă, 18 mai, la 16 zile după ce acesta a ajuns la unitatea me­dicală, fiica acestuia, care locuieşte în Bucureşti, a venit să-l vadă şi i-a propus să-l transporte într-un spital din Capitală sau într-o clinică de îngrijire paliativă privată, însă bărbatul ar fi refuzat, spun doctorii.

„Pacientul rămâne în continuare în spital pentru tratament, deşi o perioadă a refuzat săn fie tratat, acceptând doar mâncare. Acesta are cangrenă la iunul dintre membrele inferioare şi escare cauzate de igiena precară şi condiţiile de trai. Starea sa este de­licată, dar stabilă, însă pacientul are nevoie de îngrijire“, au precizat reprezentanţii UPU Iaşi.

Medicii încearcă să caute un centru unde ar putea fi dus bărbatul în caz că va refuza ajutorul familiei, dar şi care sunt motivele pentru care acesta nu-i vrea în preajmă pe cei apropiaţi.

Comentarii