Bărbat salvat de medicii ieșeni după ce a băut jumătate de litru de antigel în scop suicidar

luni, 26 septembrie 2022, 10:59
1 MIN
 Bărbat salvat de medicii ieșeni după ce a băut jumătate de litru de antigel în scop suicidar

Un bărbat în vârstă de 49 de ani din Iași a ajuns în stare gravă la spital după ce a băut aproximativ 500 de mililitri de antigel în scop suicidar. Medicii ieșeni de la Spitalul Clinic „Dr. C. I. Parhon”, împreună cu cei de la Unitatea de Primire a Urgențelor (UPU) de la Spitalul Clinic Județean de Urgențe „Sf. Spiridon” au reușit să îi salveze viața, în astfel de cazuri de intoxicație fiind nevoie de o intervenție cât mai rapidă.

Bărbatul a ajuns la UPU în cursul nopții de vineri, iar familia sa a povestit medicilor că a vrut să se sinucidă. Medicii din UPU l-au tratat pentru intoxicație cu etilenglicol, au fost prelevate probe pentru analize care au fost trimise la Institutul de Medicină Legală, iar ulterior a fost transferat la Spitalul Clinic „Dr. C. I. Parhon” pentru tratament.

„Colegii noștri din UPU ne-au contactat și ne-am mobilizat împreună cu cei de la Anestezie și Terapie Intensivă și Ambulanță, astfel că 20 de minute era pacientul era deja în ATI și în jumătate de oră era începută ședința de hemodializă. Acum este conștient, detubat, cu recuperare aproape completă a statusului funcțional, sperăm că va recupera și funcția renală. Are nevoie în continuare de supraveghere medicală”, a declarat conf. dr. Ionuț Nistor, medic primar nefrolog și purtător de cuvânt al unității medicale.

Ședințele de hemodializă au fost efectuate în trei zile consecutive, iar bărbatul se află acum internat în Secția de Nefrologie. Medicii spun că a contat rapiditatea cu care s-a intervenit în acest caz, fiind necesară o colaborare strânsă între specialiști și unități medicale. Bărbatul va beneficia și de consiliere psihologică pentru a se stabili care au fost cauzele care l-au determinat să recurgă la acest gest.

Comentarii