Belarus pune în alertă unitățile de artilerie, în timp ce gruparea militară comună cu Rusia continuă să crească în mărime

vineri, 13 ianuarie 2023, 13:59
1 MIN
 Belarus pune în alertă unitățile de artilerie, în timp ce gruparea militară comună cu Rusia continuă să crească în mărime

Unitățile de artilerie din Belarus care fac parte dintr-o grupare militară comună cu Rusia au fost puse în stare de alertă în cadrul activităților de coordonare a luptei în Belarus, potrivit Ministerului Apărării din această țară, citat de CNN.

„Astăzi, în cadrul activităților comune de coordonare a luptei ale grupării regionale de trupe din Belarus și Rusia, unitățile de artilerie din brigada mecanizată separată nr. 11 sunt pregătite pentru a îndeplini sarcinile prevăzute”, se arată într-un comunicat al ministerului.

În luna octombrie a anului trecut, președintele Belarusului, Alexandr Lukașenko, a anunțat înființarea unei grupări comune de trupe cu Rusia din cauza „agravării situației la granițele Belarusului”, potrivit g4media.

Iar gruparea comună continuă să crească în mărime, a declarat săptămâna aceasta ministerul apărării.

„În cadrul asigurării securității militare a statului unional, continuă constituirea grupării regionale de trupe (forțe) a Republicii Belarus și a Federației Ruse”, a precizat ministerul într-un comunicat.

De asemenea, ministerul a anunțat exerciții comune ale forțelor aeriene între cele două țări.

Luna trecută, Ucraina a avertizat că „nu exclude” o „provocare deliberată” din partea Rusiei, după ce Belarus a declarat că epava unei rachete ucrainene a aterizat pe teritoriul său.

Comentarii