Biden, cuvinte grele lui Putin: Dictator ucigaş, un golan care duce un război imoral împotriva poporului ucrainean

joi, 17 martie 2022, 23:59
1 MIN
 Biden, cuvinte grele lui Putin: Dictator ucigaş, un golan care duce un război imoral împotriva poporului ucrainean

Preşedintele SUA, Joe Biden, a vorbit, joi, în termeni extrem de duri despre omologul său rus, Vladimir Putin, pe care l-a etichetat drept „golan” şi „dictator criminal”.

Într-un discurs ţinut la Capitoliu, unde participă la o masă festivă ocazionată de sărbătoarea irlandeză St Patrick’s Day, preşedintele Biden a afirmat:

"Acum avem Irlanda şi Marea Britanie şi alte republici unindu-se împotriva unui dictator ucigaş, un golan pur şi simplu care duce un război imoral împotriva poporului ucrainean".

Reamintim că doar cu o zi în urmă, preşedintele SUA l-a etichetat pe liderul de la Kremlin drept „criminal de război”. Biden a declarat că este de părere că liderul rus Vladimir Putin „este un criminal de război” pentru atacurile sale asupra Ucrainei. A fost prima dată când Biden l-a etichetat public pe Putin în acest fel.

Comentariul lui Biden a survenit la câteva ore după ce preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, şi alţi oficiali de rang înalt s-au întâlnit virtual cu procurorul superior al Curţii Penale Internaţionale, care, în urmă cu două săptămâni a deschis o anchetă privind posibilele crime de război comise de Rusia. 

Sursa: epochtimes.romania

Comentarii