Bilanţul AUR Iaşi: de la antivaccinare la Prutul navigabil

luni, 02 august 2021, 01:50
2 MIN
 Bilanţul AUR Iaşi: de la antivaccinare la Prutul navigabil

Între criticile antiguvernamentale, copreşedintele alianţei şi liderul filialei judeţene au menţionat şi câteva propuneri proprii, de la transport la educaţie.

FOTO: Claudiu Târziu şi Daniel Ivănuţă spun că nu s-au vaccinat împotriva Covid-19

 

Ieşenii de la Alianţa pentru Unirea Românilor au spart gheaţa şi au organizat ieri prima conferinţă de presă a filialei judeţene. Alături de deputatul de Iaşi Daniel Ivănuţă fost prezent copreşedintele AUR, Claudiu Târziu. Dacă acesta din urmă a criticat politicile guvernamentale antipandemie, respectiv vaccinarea despre care crede că va deveni obligatorie, dar şi Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă pentru că e „plin de greşeli”, precum şi alocările „prea mici” pentru A8, Ivănuţă s-a referit la proiecte pe care le va susţine în Parlament. Legat de faptul că solicitarea de bani pentru fondul clasei ar putea fi sancţionată cu amendă, potrivit unui proiect de lege susţinut de cei de la USR PLUS, şi deputatul ieşean, şi copreşedintele AUR au spus că anumite proiecte de interes general vor fi susţinute de alianţă, chiar dacă propunerile AUR nu-şi găsesc niciodată susţinere în rândul celorlalte partide. O altă propunere vizează anularea subvenţiilor acordate partidelor de la bugetul de stat. Potrivit ultimei raportări a Autorităţii Electorale Permanente, în primul semestru al anului au fost virate 91 de milioane de lei. PSD a încasat astfel 35,5 milioane, PNL, 30 de milioane, USR, 11,5 milioane, iar PLUS, 3,7 milioane de lei. AUR a primit 7,2 milioane de lei în primele 6 luni ale anului.

Dar proiectul pe care vrea să-l relanseze deputatul Daniel Ivănuţă este transformarea Prutului în râu navigabil. Profesor de istorie, el a arătat că ideea datează încă din vremea lui Alexandru Ioan Cuza, dar că ultimele încercări de a o pune în practică au fost în timpul regimului comunist, când lider era Gheorghe Gheorgiu-Dej. Nu în ultimul rând, Ivănuţă propune înscrierea creativităţii între competenţele şcolare şi, pe ansamblu, informatizarea (nu digitalizarea) învăţământului, pentru că modul de predare online folosit în ultimul an şi jumătate „a lăsat un gol în formarea de competenţe şi asta se va resimţi în viitor”. El a amintit şi că cei 6 la sută din PIB nu au ajuns niciodată în învăţământ. 

Comentarii